ענת שלום, אינני עורך דין אך אני מתמצא מעט בעניין התנתקות מהוט
ראשית את זכאית לפיצויים על איחורי הטכנאי, כ-200 ש״ח לכל אי הגעה, חפשי באינטרנט חוק הטכנאים. יש לבקש את הפיצוי ובאם לא ניתן אפשר לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות
בנושא ההתנתקות, הוט מחוייבת על פי רשיון התקשורת שלה לנתק לקוח תוך 48 שעות מהבקשה - אנא כתבי למשרד התקשורת תלונה (אפשר דרך האתר שלהם)
כמו כן חוק הגנת הצרכן אוסר על גביית תשלומים לאחר בקשת ההתנתקות, על הפרה של סעיף זה את רשאית לפיצויים של עד 10 אלף שח ללא הוכחת נזק. חפשי ״התנתקות משירותים מתמשכים״. דרשי סכום זה מהוט ואם יסרבו את רשאית לתבוע סכום זה
דורון שלום
תודה רבה לך על המידע - לא הייתי מודעת לכל זה. הבריזו לי לפחות 3 פעמים ללא הודעה וכן אכן ממשיכים לחייב אותי. התנתקתי ב- 11/07 ועדיין שולחים לי חיובים.
רציתי לשמוע את דעתך, האם לא עדיף ישר לתבוע במקום לבזבז עוד זמן מול הוט ומול משרד התקשורת. כי מנסיוני עם HOT הם אף פעם לא מתייחסים למכתבים שלי ופשוט מתעלמים גם כשאיימתי שאדרוש פיצוי על כל ההברזות ועל אי עמידה בהבטחות.
שוב תודה ושנה טובה.
שלום ענת
צר לי על אי ההבנה.
ביכולתך אכן לתבוע את החברה לאחר שלא פעלה לנתק אותך כבקשתך. אולם, המלצתי הינה כי אל תסתמכי בפיצויים ללא הוכחת נזק בלבד. פיצויים כאלו אינם מתקבלים לרוב בבית המשפט ללא הוכחת נזק ישיר בפועל. דהיינו כזה אשר למעשה פגע בכיסך(לדוגמא, טרטורים יום יומיים, אבדן ימי עבודה, הפרשי חבילות ביחס לחברה מתחרה בה נאלצת לחתום וכו,)
כמו כן, מאחר ופעולות ניתוק אינם בהכרח פעולות טכנאים לאור החוק המלצתי הינה כי תוסיפי את הדרישה אולם לא כעיקרית.
משכך המלצתי הינה כי תגישי תביעה קטנה אל בית המשפט, פרטי את השתלשלות הענינים, עוגמת הנפש, הטרטורים ודרשי פיצויים: בעבור הימים הרבים בהם טורטרת, ההפרש, אם קיים, בין החבילה שהוצאה לך על ידי הוט לזו שנאלצת להצטרף אליה בחברות אחרות, ביכולתך לדרוש את הסכום שלטענתך לא הוחזר לך על אף הבטחתו של הנציג, לדרוש את הפיצויים על סמך העובדה שחיכית לניתוק מכשיריך לשווא אולם נציגי הוט לא הגיעו(אין צורך לציין את סעיפי החוק בכתב התביעה) לבסוף ביכולתך לציין את הפיצויים ללא הוכחת נזק כאמור.
דורון- חן חן על השתתפותך בשיח.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר