בוקר טוב,
מכוון שמדובר במקרה ארוך,ארשום את עיקרי הדברים ובמידת הצורך ובאם ואדרש ארחיב.
יש ברשותי מכשיר אייפון 4 ,במסגרת האחריות שלחתי אותו לתיקון במעבדת אורנג' בעקבות,תקלה שמע לסירוגין וריצוד מסך קל ,את המכשיר הגיע למעבדה יצרו עימי קשר והציע לי לתקנו ב400 ש"ח הואיל ונגרם לו נזק בגלל קורוזיה,סרבתי.
כעבור שעתיים יצרתי שוב קשר עם אורנג ובקשתי לעדכן גירסה.סוכם כי יעשו זאת במרכז השירות בעת קבלת המכשיר.
הגעתי למרכז שירות ,בהמלך עדכון הגירסה המכשיר ,העידכון הפסיק המכשיר כבה והוגדר טוטאל לוסט.
נציגי אורנג' גלגלו את האחריות לפתחי בטענת קורוזיה,והציעו לי קנות מכשיר חדש או ללכת !
כמה דגשים חשובים:
האחריות הן של פרטנר והן של אפל ,הנה לחדירת מים ולא קורוזיה,הואיל וקורזיה יכולה להיגרם מלחות ואף מחול ,דבר אשר אינו בשליטתו או אחריותו של המשתמש,כך שטענת פרטנר ,כי אין האחריות בעקבות הקורוזיה ,אינה חוקית?!
המסמך היחיד שנמסר לידי הינו חוזה לאספקת ציוד(האייפון) הא ותו לא!
לא ניתן לי ולא הוצע לי מכשיר חליפי במשך 7 ימים.
שאלתי :הואיל ומערכת היחסים החוזית שלי עם אורנג ,הינה שירות שיחות והואיל ופרטנר הרסה לי את האמצעי לבצע את השיחות ומסרבת לתקנו או לחילופין לספק מכשיר זהה במקום התקול ,מפרה זאת האחרונה את חוזה ההתקשרות הפרה יסודית כלפי ומאפשרת לי לבטל את הוראת הקבע להמשך תשלום הן על המכשיר האייפון והן על שיחות שאין באפשרותי לבצע?
שלום אודיה,
לצערי אינך צודקת.
ידוע לכל שמכשיר האיפון נמכר בארץ (נכון להיום) ללא ביטוח או אחריות מצד חברות הסלולאר, כברירת מחדל.
הצעות ביטוח במידה וקימים אינם משתלמים ולפעמים אך עולות על עלות המכשיר
קימים בשוק חברות אחרות המעניקים ביטוחים שונים למכשיר אייפון .
לכן כל טענותך על החוזה מול החברה וכל ניסיונותיך לטעון טענות כאלה ואחרות הנו ניסיון יפה אך לצערי אינו עולה בקנה אחד עם ההסכם עליו את חתומה.
הייתי ממליץ לך לפנות בכתב לחברה לנסות לקבל מהם עזרה במידה ולא לא תיהיה לך ברירה מלבד לפנות למעבדה חיצונית.
הטענה כאילו כניסת חול אינה באחריות המשתמש מגוחכת שהרי ברור שלא תיהיה אחריות למי שיישים את המכשיר על שפת הים .
חג שמח,
שחר שוורץ , עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עו"ד שוורץ ,ראשית תודה על התגובה המהירה.
קיימת טעות בידך,בוודאי שיש אחריות יצרן,כמו כל מכשיר חשמלי ,גם האייפון הינו מכשיר חשמלי המחויב על פי דין להיות תחת אחריות אחריות לשנה.
במסגרת האחריות קיימת ,אחריות נוספת של אורנג'!
במסגרת האחריות ,אין כיסוי לחדירה של מים בלבד!
המונח קורוזיה נעדר הן מאחריות היצרן והן מהאחריות של אונרג!
וזאת טענתי,לא בכדי אין החברות הללו על סוללת עורכי הדין שלהם,לא משתמשות במונח קורוזיה ,אלא במונח "חדירת מים"
הואיל וקורוזיה יכולה להיגרם בעוד מספר דרכים לא מועטות ואשר אינן בשליטתו של המשתמש הסביר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חג שמח לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר