שלום, נרשמתי ללימודי הכשרת מאמנים במכללת גמא, שילמתי מראש דרך הטלפון באשראי בעסקת קרדיט (סה"כ הקורס 12,800 ש"ח) ולמחרת השיער הראשון בקורס הודעתי על רצוני לבטל ונאמר לי שאני מחוייבת לשלם את חלקו המלא של הקורס הבסיסי- 4,900 ש"ח. התשלום בטלפון התבצע כחודש לפני תחילת הקורס, ושלחתי חוזה במייל- בלי חתימה שלי, אך עם אישור שקראתי ואני מאשרת- ושלחתי "השב", שהתקבל.
האם אני מחוייבת לשלם את מלוא הקורס הבסיסי? כך צויין במפורש בחוזה, אך בהרבה מכללות משלמים על ביטול בהתחלה 20%, או איזה קנס, סכום כזה נשמע לי ממש מוגזם ולא לעניין.
מה אני אישית יכולה לעשות בנידון?
אודה לתשובתך בהקדם, מיכל
שלם מיכל,
מאחר ומדובר בקורס מאמנים, הייתי ממליץ לך לקבוע פגישה עם אחד המנהלים ולנסות להסביר לו את הסיבות אשר הובילו אותך לביטול, כמו כן יש להתייעץ עם עו"ד לגבי ההסכם והסעיפים בו.
זה שלא חתמת אך אשרת את ההסכם יכול להוות ראיה לטובתך , מאידך, תפסת מקום בקורס שיכול ואחר היה תופס שהרי מספר המקומות מוגבל.
לדעתי כדאי לנסות ולהגיע להסכמות. תשלום מלוא הסכום אכן נראה כסכום גבוה ולא מוצדק, אך החברה תטען שהיה עליך לקרוא את ההסכם וידעת את מחיר הביטול .
חג שמח .
שחר שוורץ , עו"ד ומגשר .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר