הייתי מנויה בפלאפון ללא התחייבות. לפני שנה וחצי קיבלתי הודעה קולית מפלאפון בו הודיעו על מבצע 100 ש"ח ל-800 דקות, ואם אני רוצה שאקיש 1. זה נראה לי והיקשתי 1, ומאז באמת חייבו אותי ב-100 ש"ח. הקפדתי לא לעבור את 800 הדקות כדי לא להתחייב בסכום יותר גדול.
לאחר שנה קיבלתי פתאום חשבונית על 700 ש"ח, ולאחריה 450 ש"ח, והתברר שהמבצע נגמר ואני לא ידעתי. לא הסכמתי לשלם להם, אלא רק את ה-100 ש"ח עבור החודשיים האלה. הם ניתקו אותי, ושלחו לי מכתב מפחיד מעו"ד, שילמתי להם 350 ש"ח שזה מה שנראה לי שהייתי צריכה לשלם אם הייתי עדיין במבצע.
יש לציין כי גם לפני המבצע הקפדתי לא לחרוג בסכומי החיוב כי אין לי כספים מיותרים לשלם על חשבונות פלאפון.
כעת קיבלתי הודעה שנפתח תיק הוצאה לפועל. הסבירו לי שאני צריכה להגיש התנגדות.
ברצוני לשאול, האם מבחינה צרכנית אני צודקת בכך שהיו צריכים להודיע לי על סיום המבצע?
שלום רב,
מסכימה איתך שהתנהגות החברה מקוממת, ממליצה בטרם נסיק מסקנות לבחון את החשבוניות החודשיות אשר בהן אמורה להופיע הודעה מהו המועד בו יסתיים המבצע מאחר ועל החברה מוטלת החובה לשקיפות ולהביא לידיעתך זמן מה מראש על סיום המבצע.
מאידך ניתן לומר שהיה עליך לשים לב מהו המועד בו החבילה מסתיימת וסביר שביהמ"ש אם וכאשר ידון בהתנגדות שתגישי (או כתב הגנה תלוי מה הוגש להוצאה לפועל) יקבע שיש לך אשם תורם בנזק וייתכן וישית עליך חלק מהתשלום אך לא סביר שאת כולו אולם רק ביהמ"ש שבפניו תידון התביעה יפסוק בעניין ויתכן ויקבל את טענתך במלואה שהחובה להודיע על סיום החבילה מוטלת על החברה עצמה.
ממליצה לך בחום לפנות לקבלת יעוץ משפטי וליווי בהקדם.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר