בס"ד
רכשתי חבישה מיוחדת באישור מוקדם של מכבי.
רכשתי באשראי בעסקת תשלומים ללא ריבית (10 תשלומים)
הגשתי את החשבונית. מכבי הודיעו לי כי ההחזר בגין החשבונית יבוצע רק בתום כל התשלומים בעוד כ 11 חודשים.
1. לא היה גילוי נאות כי בעבר קיבלתי החזרים ללא דיחוי כזה במקרים דומים.
2. בכל התכתובת והאישורים שקבלתי לפני הרכישה לא נאמר דבר על דחיית החזר בגין עסקת תשלומים.
3. האם אין במקרה הזה עבירה על חוק כבוד האדם וחרותו? האם לגוף ציבורי מותר להצליב מידע כמו פרטי כרטיס אשראי ולעשות במידע שימוש?
4. בעיסקת תשלומים בכרטיס אשראי חוץ בנקאי מסגרת מופחת מיד סכום הרכישה ממסגרת האשראי, ולכן יש פגיעה ממשית בעיקוב התשלום.
5. אם מדובר בשינוי מדיניות של הקופה האם יש מקום לתביעה יצוגית בעניין?
6. אם יתברר שזה לא נוהל לכל חברי הקופה אלה פגיעה בי עקב תביעה שהגשתי ומתבררת בימים אלה בבית הדין לעבודה. לאחר שהחל בשלב הדיונים האם אפשר לצרף את זה כסעיף נוסף לתביעה הראשונית?
או שיש אפשרות לתבוע בנפרד? אם כן באיזו מסגרת?
בברכה
ניב
niv@iol.co.il
ניב בוקר טוב,
חיפשתי בנהלים של מכבי לעניין מועד החזר כספי ואף שוחחתי עימם טלפונית על כך והתשובה שקיבלת אינה מתיישבת עם הנהלים המקובלים.
אני ממליצה לפנות בכתב למנהל/ת הסניף בבקשה להבהרת התשובה שקיבלת.
במכבי ישנם שני מועדים בהם ניתן לקבל זיכוי/החזר כספי בסמוך למועד הגשת הבקשה להחזר ובכפוף לאישור - כל 5 לחודש או כל 20 לחודש בהתאמה.
נראה לי שבנסיבות שתיארת לי יש טעות בתשובה שקיבלת. אנא פנה שוב לסניף או פנה לסניף ראשי וקבל את כספך חזרה בהתאם לנהלים של מכבי.
מבלי לדעת מה עילת התביעה שלך כנגד מכבי אומר שלצורך שינוי/עדכון סכום התביעה יש להגיש בקשה לביהמ"ש לתקן את כתב התביעה. אם ביהמ"ש מקבל את הבקשה אזי ניתן לתקן ולהוסיף ראש נזק נוסף ולעדכן את סכום התביעה בהתאם.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
בס"ד
פניתי בכתב לגורמים הבאים:
הנהלת סניף שהוא גם סניף ראשי.
מנהלת השב"ן מחוז צפון -גב' דינה וינויקור.
פניות הציבור -הנהלה ראשית
תלונה לגב' אתי סממה נציבת קבילות הציבור משרד הבריאות.
האגודה לזכויות החולה וכו......
עד היום למרות הבטחות בעל פה לא קיבלתי תגובה מכל גורם במכבי.
כל שיחותי הטלפוניות ופגישותי עם נציגי מכבי בסניף מתועדות ומוקלטות שמע ווידאו.
לשאלתי.
האם יש עבירה על חוק יסוד כבוד האדם בכך שלקחו פרטים של כרטיס אשראי מחשבונית וקישרו והצליבו מידע וקישרו את פרטי כרטיס האשרי.?
האם בכך שאני מטופל "בנוהל מיוחד" והווה הפליה ופגיעה גם כלכלית וגם אישית? האם יש חוק שיכול לטפל ולמנוע יחס שכזה?
האם יש דרך לטבוע אישית עובדים במכבי שאני יודע בודאות שהם הגורמים ליחס המפלה שאני מקבל? וזאת עקב תלונות שלי והפניה לבית הדין לעבודה.
יש בידי גם הקלטה של עובדת שאומרת את זה בצורה ישירה בשיחה טלפונית איתי שגם היא הוקלטה ותומללה.
האם יש אפשרות לפעול גם באורנטציה פלילית נגד מכבי או עובים ומנהלים ?
ניב ערב טוב,
הסוגיות שהינך מעלה מורכבות וטעונות בירור מקצועי ומהימן. טענותיך כלפי קופת החולים ונציגיה חמורות מאד ויש ליתן לבעל מקצוע הבקיא ברזי החוק לבחון את הנסיבות ולקבוע את דרך הפעולה הרצוי.
אני נאלצת להשיב את פניך ריקם ולהפנותך לעורך דין מומחה לקבלת ייעוץ מקצועי כדבעי.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר