שלום וערב טוב,
לפני כשבוע רכשתי דרך אתר אינטרנט בחו"ל (אנגליה) 2 כרטיסים להופעה.
תהליך ההזמנה היה מאוד מסובך, אני זוכר שהסתבכתי שם לא מעט, מה גם שהאנגלית שלי לא 100%, וייתכן שלחצתי שם לחיצה או שתיים לא נכונות.
בכל מקרה, קיבלתי למייל אימייל מהאתר שאומר שההזמנה לא אושרה. נכנסתי לאתר והזמנתי שוב, והפעם קיבלתי מייל שהכל עבר בהצלחה.
היום קיבלתי את חיוב האשראי שלי, ומתברר שחוייבתי פעמיים, עבור 2 עסקאות של 2 כרטיסים. פעמיים 238 פאונד.
יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של האתר במייל, עם מי שטוען שהוא מנהל מח' "ערעורים", הסברתי בפניו את המצב וששהזמנה השניה, אם נעשתה, היא בטעות ואני מעוניין ב2 כרטיסים בלבד.
הוא הסביר לי שלאתר "אין מדיניות" ביטולים והחזר כספי, ושאני יכול להציע את הכרטיסים למכירה באתר שלהם (אופציה שלאחר מכן התבררה כלא-אפשרית למי שאינו תושב אנגליה..)
לאחר משא ומתן מתיש ועל גבול התחנונים מצידי, אין עם מי לדבר שם.
מה ניתן לעשות? אין להם לא חתימה שלי ולא הסכמה מצידי לעסקה. בטח שלא לשתי הזמנות.
תודה רבה!
שלום ירון
בהחלט מתסכל.
העובדה שלא חתמת אינה מבטלת את העסקה. אין ספק כי העובדה שהאתר מצוי באנגליה מקשה על ניהול משא ומתן עימו.
נשמע מוזר שאין מדיניות החזרת מוצרים. ככלל יש לבחון את תקנון האתר והחוק הבריטי לעניין זה. יש לי תחושה שטענתו אינה מגובה בחוק.לאחר מכן ובמידה שאכן האתר לא פעל כראוי ביכולתך לשלוח אליו מכתב. נראה כי תביעה שכזו חוסה בגדר משפט בינלאומי פרטי משכך במידה והינך מעוניין לתבוע, פנה אל עו"ד המתמחה בתחום. אציין לדעתי כי עליך לשקול האם כל הפעולות האמורות משתלמות לך כלכלית ביחס לסכום תביעתך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר