שלום, אני רציתי להזמין קו טלפון ואינטרנט דרך חברה מסויימת. הטכנאי שלהם הגיע ובמקום אמר לי שלא ניתן לחבר אותי לשירות מכיוון שפיזית הדירה אינה מחוברת לתשתית (זהו עניין תמוה כשלעצמו, כי הדירה בת 4 שנים ומוזר שאף אחד לא שם לב לזה). התקשרתי לחברה ושאלתי האם הם מוכנים לחבר אותי לתשתית, ואמרו שלא. אז אמרתי שאם הם לא מוכנים לעשות את זה, אפנה לחברה אחרת. אמרו לי "בסדר". שאלתי אם אתחייב במשהו, ואמרו שיבטלו את הזמנת השירות, ובכל מקרה, לא חוייבתי מכיוון שעדיין לא חתמתי על תופס קבלת שירות.
עברו מאז שלושה חודשים. פתואם ההורים שלי קיבלו מכתב ממשרד עורכי דין שמייצגים את החברה בטביעה עבור כ-300 ש"ח. העו"ד הסבירה לי שקיבלתי שירות ואז ביטלתי אותו ולכן אני מחוייב, וכיוון שלא שילמתי את החוב, פנו לעו"ד. הסברתי להם יפה שלא קיבלתי שום שירות, ואני אפילו פיזית לא מחובר לתשתית. חוץ מזה, למה לא קיבלתי מכתבי אזהרה אל הדירה שלי (שבו נעשה השירות)?? אמרו לי שנשלחו מכתבים לאיזושהי כתובת לא קשורה שאין לי מושג איך הגיעו אליה. ועכשיו אני צריך לעבוד מול העו"ד. הם רוצים תשלום של 170 ש"ח על מנת שהם יסגרו את התיק. זה הגיוני??? על מה עלי לעשות במקרה כזה?
שלום נפתלי.
בהחלט מקומם.
ראשית נראה כי העובדה שהובטח לך על ידי נציגי החברה כי לא תחוייב עומדת בעינה למרות שלא קיימת לך אסמכתא בכתב לאמור.
בנוסף העובדה שמשרד עו"ד טוען כי נשלחו לך אזהרות אולם רק התביעה הגיעה להורים שלך מעוררת תמיהה. במידה ואכן מדובר בתביעה אזי יש לך 30 יום מיום קבלת התביעה להגיש כתב בקשת רשות להתגונן/התנגדות. בנוסף, על החברה להוכיח לבית המשפט שקיבלת אזהרה, במידה ולא קיבלת אזהרה, יתכן והתביעה תדחה.
יתכן כי קיבלת מכתב מקדים מטעם עו"ד אשר אינו מהווה תביעה. קרא בעיון את המסמך שנתקבל.
בכל מקרה המלצתי הינה כי תפנה אל משרד עוה"ד בפירוט הבטחות החברה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר