שלום רב
לפי מה שהבנתי ישנו חוק שאוסר על חברות הסלולר לגבות קנס יציאה בגובה שרירותי , אלא על פי 8אחוז מממוצע החשבונית החודשית כפול מספר חודשי ההתחייבות שנותרו.
לפי החישוב שלי, החשבון החודשי שלי הוא פחות או יותר 300 ש"ח שמורכב מ - 140 ש"ח חבילת אינטרנט + 30 ש"ח חבילת שיחות מוזלות והשאר משיחות .
בחישוב מהיר אם נשארו לי 18 חודשי התחייבות , אני אמור לשלם קנס יציאה של 400-500 ש"ח.
ברם, בחשבונית האחרונה מפלאפון, כתוב לי שקנס היציאה שלי במידה ואבקש להתנתק היום, הינו מעל 1500 ש"ח.
אז או שאני לא מבין את החוק או שפלאפון עבריינים.
צירפתי את הטקסט מהחשבונית החודשית שלי:
תשלום חודשי קבוע 25.52 ש"ח, תעריף דקת שיחה 25.52 אג'. (התעריפים כוללים מע"מ).
הנתונים המוצגים כוללים מידע תמציתי בלבד בנוגע למסלול /לתכנית. נתונים אלה כפופים ליתר תנאי המסלול והתכנית
ולתנאי ההתקשרות והשירות/ים כפי שמופיעים במסמכים הרלוונטיים. למידע נוסף ניתן לפנות למוקד שירות הלקוחות.
להלן פרטים אודות תקופת/ות ההתחייבות שלך:
במסגרת תוכנית מבצע הסכם לקוח, לתקופה של 36 חודשים מסתיימת בתאריך 05/05/2013. עמלת יציאה במקרה של יציאה
מהתוכנית/ניתוק קבוע/ניוד/העברה על שם הינה בסך 1501.55 ש"ח כולל מע"מ .
במסגרת הצטרפות לשירות חבילת שירות BlackBerry לתקופה של 36 חודשים מסתיימת בתאריך 05/05/2013. עמלת יציאה במקרה של
ביטול השירות/ניתוק קבוע/ניוד/העברה על שם הינה בסך 51.68 ש"ח כולל מע"מ.
דמי היציאה מחושבים נכון לתאריך 16/10/2011. לתשומת ליבך סכום עמלת/ות היציאה אינו כולל יתרת/ות תשלום בגין מכשירים
ואביזרים, אם קיימות
תודה
שלום עידו
לאור הכתוב על חברת הסלולר אכן לחשב את קנס היציאה מהתכנית כפי שפירטת אולם קיים תשלום עבור המכשיר אשר עליך לשלמו.
המלצתי הינה כי במידה ואינך מבין את התשלומים , שלח מכתב אל החברה עם הפירוט הנכון לטעמך ודרוש כי יבחנוהו.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר