שלום רב. לפני כחודש וחצי קיניתי מכשיר נווט (GPS) בחנות גדולה ומוכרת. האחריות למוצר ניתנת ע"י קבוצת ח.י, יש לציין כי כתב האחריות נמצא בתוך האריזה של המכשיר וניתן לראות אותו (את כתב האחריות והסייגים) רק לאחר שכבר קניתי את המוצר ופתחתי את האריזה. המכשיר שימש אותי מס' פעמים ללא בעיות, אך לפני שבוע + הרמתי אותו מהשולחן ולאחר דקה גיליתי 3 סדקים במסך. המכשיר, מיותר לציין, הפסיק להגיב (מסך מגע). ניגשתי למרכז השירות, שם נאמר לי כי התיקון הוא בעלות של יותר מ- 50% ממחיר המוצר, היות ולא ניתנת אחריות לשברים במסך.
הסתכלתי בסייגים לכתב האחריות וראיתי כי אין אחריות במקרה של "קלקול כתוצאה מכוח עליון" ובמקרים נוספים כולל "קלקול כתוצאה מנפילה, מכה, תאונה, חבלה"
לא כתוב דבר לגבי שברים במסך באופן ספציפי וכמו כן, כאמור, המכשיר לא קיבל מכות/ מהלומות כלשהן.
יש לציין כי לא היה ניתן להשיג את נותן האחריות בשום דרך למעט הגעה פיזית למרכז השירות (אין מענה בטלפון, אין מענה למסרונים, למיילים ולפניות דרך האתר)
האם יש בסיס להגשת תביעה במקרה זה? מה הסיכויים שבימ"ש יכיר בזכותי לקבל שירות תיקונים ללא תשלום? האם העובדה שנותן האחריות אינו זמין בשום צורה מלבד בהגעה פיזית למרכזי שירות עומדת לטובתי?
תודה על הסבלנות ועל התשובה,
רוני לי
ערב טוב,
ניכר שיש בידיך מוצר פגום ולדעתי יש לך עילה לדרוש אחריות היצרן/יבואן או לכל הפחות לתת לך הנחה משמעותית על התיקון.
ממליצה לפנות למעבדה המתמחה בתיקון מכשירים אלו ולבקש חוו"ד כיצד פגם זה יכול להיווצר ועם חוו"ד זו לפנות אל היבואן/יצרן/חנות ולדרוש את התיקון או החלפת המוצר.
אם יעמדו בסירובם בהחלט יש מקום בנסיבות אלו לשקול הגשת תביעה קטנה כנגדם.
יהא עליך להוכיח שעשית שימוש רגיל במכשיר והשברים לא נגרמו מנפילה או משימוש חריג בו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר