שלום למנהלי הפורום.
אני לקוח של אורנג' , בחודש מרץ 2011 הפרדתי 2 קווים מתוך הארבע שהיו לי לתכניות שונות מאחר וקיבלתי הצעה טובה יותר ממקום העבודה שלי , המעבר היה כדאי רק ל 2 מכשירים כי הם לא היו אייפון .
נשארתי באותה חברה ולא ניידתי , רק שינוי תכנית .
מאותו יום שעשיתי את השינוי , החשבונית החודשית הגיע עבור 2 הטלפונים הרגלים
בעוד שהחשבונית עבור חבילת האייפון לא הגיעה כלל ,(יש תיעוד על פניה בנושא באורנג') , לאחר 4 חודשים החלטתי שאני מנייד את מספרי הטלפון שהיו בחבילת האייפון ובחודש יולי 2011 קיבלתי את החשבונית האחרונה .
לאחר חודשיים קיבלתי חיוב בבנק של 6015 שקלים חדשים ואילו לא התקשרו אלי מהבנק לפשר החיוב , לא הייתי יודע עליו , שוב , מאחר ואין לי חשבונית שנשלחת אלי הביתה כל חודש .
מאחר ואני נמצא בחבילה החדשה מחודש מרץ , אני נכלל בחוק ה 8% קנס ..
אך משום מה , הם לא מחשבים נכון את החשבון לקנס והוא מגיע לסכום של 6000 שח' על יתרה של 32 חודשים .
ממוצע החשבוניות שלי מתחילת החבילה הינו 609 שח' (חישוב של ארבעה חשבוניות חלקי 4 ) , מזה אני אמור לשלם רק 8% כפול יתרת התשלומים שהיא 32 חודשים... משמע , בחשבון פשוט , 1559 שח' .
החיוב שקיבלתי הוא עבור 6000 שח כאשר החשבון שהם עושים , (כך גם הוסבר לי בטלפון עם נציגת שירות ), הוא סך החשבוניות ומזה גזרו את ה 8% .
אני מתדיין איתם כבר חודשים ויותר , מסביר את הטענה שלי פעם אחר פעם בסבלנות רבה ובנימוס , אך לא מצליח להגיע איתם להבנה ...
מה הצעד הבא שעלי לעשות ?
אשמח להכוונה נכונה בפתרון הסוגיה הזו .
דבר נוסף , קראתי באחת מהתגובות שלכם שחברות הסלולאר גובות את יתרת סכום המכשיר בפעם אחת , מה שלא נראה לי הגיוני מאחר והם אמורים לגבות אותו באותה פריסה שנקבעה בקניית המכשיר .
וחשוב לציין שלמרות שניידתי 2 קווים מתוך ארבעה , אני עדין לקוח שלהם ומקבל חשבוניות לכתובת הנכונה והמדוייקת , אך לא את החשבוניות של הקווים המדוברים .
תודה
שלום גיל
בהחלט מתסכל.
לאור הכתוב בהחלט נראה כי התנהלותה של החברה כלפיך לקויה ביותר. קיימת חובה על החברה לספק את החשבוניות החודשיות במיוחד לאור העובדה שציינת שאינך מקבל אותן בפני נציגי החברה. אי שליחת חשבוניות מהווה הפרה של ההסכם לאור חובת הגילוי.
בנוגע לסכום הקנס, לאור המפורט ועל פי מה שציינת אכן יתכן והצדק איתך.
המלצתי הינה כי ראשית תפנה אל החברה במכתב בדואר רשום בו מפרט את השתלשלות העניינים, את העובדה שלא קיבלת את החשבוניות והסכום חושב לא נכון ותדרוש לבטל את החיוב המופרך ולשלם את הסכום הנדרש על פי החישוב הנכון.
במידה ותגובתה של החברה אינה לשביעות רצונך ביכולתך לפנות אל בית המשפט לתביעות קטנות לבירור טענותיך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר