לעו"ד עידית פוליבודה שלום רב
תודה על תושבתך מ- 07.11 ו...הסיפור עוד לא נגמר...
קודם כל אני עדיין חוששת שבחברת האשראי ישראכרט נותנים אינפורמציה סודית...
כי הים שוב קבלתי מייל המשרד נסיעות שבו הם כותבים לי :
" חברת האשראי התקשרה ליידע אותנו שאת מכחישה את העסקה. אנו נאלצים לפנות לעו"ד"...
קודם כל אני לא מסוגלת להבין ממתי חברת האשראי נותנת דווח לספק לכרטיס האשראי שבכלל מבוטל ולא קיים ( בלי לפנות אלי...)?
באמת שאני כבר חוששת שיש להם קשרים למישהו בחברת ישראכרט והם כל הזמן בקשר ואפילו חברת האשראי מתקשרת בעצמה לספק!!!
כל זה היה בחודש מאי ( רציתי להרשם לטיול ) ובחודש אוקטובר הזכירו לחייב אותי ( שגם זה לא הגיוני שנעלמו לחצי שנה )ופנו לא אלי אך ישירות לחברת האשראי!
אני עבדתי גם עם לקוחות ואם היתה לי בעיה עם כרטיסי אשראי שלהם פניתי ללקוח ולא התכתבתי עם חברות אשראי....
אני חושבת שאפה לבנק ישראל - פניות הציבור ( פיקוח על הבנקים וחברות האשראי...)
אבל זה בקשר לחברת האשראי...
אך בקשר למשרד הנסיעות: עד היום לא נתנו לי שום הוכחה ושום ראיה שאכן היה חומר עבורי שאכן חוייבו בסכום שדורשים ממני - למרות שפניתי אליהם במכתב כפי שהמלצת לי לעשות..) אני לא קבלתי שום דבר, לא נסעתי ולא חזרתי ללא תשלום ולא ביטלתי אפילו עסקה כי....נאבד לי כרטיס האשראי לפני כמה חודשים...). אני בכלל שכחתי על משרד הנסיעות כי נעלמו...לא ביקשו כלום...
עכשיו אני מתחילה לקבל איומים שיפנו לעו"ד....
שאלתיאותם אם יש להם הוכחות וראיות לעו"ד אז למה לא שולחים לי שום דבר ולא מגיבים לכל הבקשות שלי...? ושוב...אין תשובה...
אםיתחילו בהליכים משפטיים....ויש להם ראיות נגדי...ולי אין שום איה ביד...מה אני אמורה לעשות? להגיע לבית משפט בלי כלום....אין לי שום דבר ביד...
ואולי משרד הנסיעות מחזיקים בחומר שמסרבים לתת לי...?
ועוד דבר....שכבר כתבתי לך: אני אמרתי להם כמה וכמה פעמים שאם אפילו אני חייבת להם תשלום מי נתן להם זכות להשתמש בכרטיס האשראי שלי ללא הודעה וללא בקשת אישור וללא העברת סכום של חיוב!
אני חושבת שזה לא חוקי....מי אמר שרציתי לשלם בכרטיס האשראי? נתתי אותו לבטחון בלבד!
חצי שנה המתינו ופתאום התחשק להם לקחת אותו ולחייב...סתם...בסכום שבא להם...והם אמרו לי שנתתי להם כרטיס האשראי כולל 3 ספרות על גב הכרטיס וזה כאילו נתתי אישור לחיוב...( על המתנה של חצי שנה והתראה...לא עונים לי...עונים רק מה שטוב להם...)
אני באמת לא אמורה לדעת שיש חוק ( אם יש ) שאם נותנים 3 ספרות על גב הכרטיס אז זה איושר לחויב??? מאיפה אני צריכה לדעת זה?
תוכלי להסביר לי שוב בבקשה....מה עלי לעשות? אולי אני יכולה גם להגיש תביעה על שימוש לא חוקי בכרטיס האשראי שלי או לנקוט צעדים אחרים?
אני מקוה שחברת ישראכרט כבר לא יתנו להם לחיב את כרטיס האשראי המבוטל שלי ( שעד היום אני לא מבינה מה הבעיה...), אבל מה אני אמורה לעשותכדי להתגונן מחברת הנסיעות...מה לעשות נגד איומים שלהם?
שוב סליחה שיצא לי מכתב כ"כ ארוך...
בתודה לך מראש וברכת המשך יום מקסים!
נטלי
ערב טוב,
מאחר וניכר שאת זקוקה להכוונה ולייעוץ ממליצה לפנות לאחד מסניפי שיל (=שירות יעוץ לאזרח) בארץ ולתאם פגישה עם עו"ד מתנדב.
בד בבד ממליצה לפנות בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות.
ככל והם יגישו נגדך תביעה עליך להשמיע את טענותיך ואך אם אינן מגובות בראיות כתובות עדין הנטל להוכיח את טענתם מוטל עליהם ולא עליך.
מאחלת לך שלווה ורוגע בהקדם!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום לך עו"ד עידית פוליבודה!
את באמת מקסימה...ואני מודה לך מכל הלב על תשומת לבך ועל עזרתך!
קשה למצוא אדם כמוך ועונה כך ברור ועם רצון רב לעזור...תודה לך שוב!
אני יכולה לשאול עוד כמה דברים?
1) איך פונים לסניפי " שיל"? יש פרוצדורה או אפשר להתקשר ולקבוע פגישה?
האם יש ל"שיל" סניף גם בנתניה? אבדוק גם בעצמי באינטרנט...
2) את ממליצה לפנות בתלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות - תלונה נגד חברת ישראכרט או נגד משרד נסיעות גם? מה את ממליצה?
3) אם משרד נסיעות יפנו לעו"ד ואקבל מכתב מעו"ד ...מה עלי לעשות?
אני מבינה שמכתב מעו"ד זה עדיין לא תביעה לבית משפט...אני אמורה לענות לו...נכון?
אז לכתוב לעו"ד גרסתי ומה שאני דורשת ומה שאני חושבת?
איך צריכים להגיב למכתב של עו"ד בכלל?
או...אם מגיע מכתב מעו"ד ז"א שכבר מגישים תביעה באופן אוטומטי???
סליחה על כ"כ שאלות...פשוט אף פעם לא היתי במצב כמו עכשיו ואף פעם לא הגישו תביעות נגדי...
תודה לך שוב ובברכת ערב טוב!
נטלי :-)
שלום לך עידית פוליבודה!
מה שלומך?
אתמול ענית לי ושאלתי אותך שוב כמה שאלות אבל היום חשבתי על עוד משהו....
האם לא כדאי לי להגיד למשרד נסיעות שאני גם יכולה להגיש תביעה נגדם על מקרה חמור של שימוש לא כדין בכרטיס האשראי שלי...?
על עוגמת הנפש שגרמו לי עם כל הסיפור עם ישראכרט ואיומים שלהם...
מה את ממליצה? לשבת ולהמתין לתביעה שלהם ( שאין בה שום הוכחות ושום ראיות...) או להגיש תביעה לפניהם?
אני לא בטוחה ב- 100 % שהם יגישו תביעה נגדי אך הם כבר מאיימים עלי לפנות לעו"ד...( כפי שכתבתי לך אתמול...).
הם טוענים שאם נתתי להם 3 ספרות על גב הכרטיס זה כמו אישור לחיוב...( ואני באמת...לא אמורה לדעת זה...ולא ידעתי...)והיום שמעתי בטלויזיה שדווקא דיברו על כל מיני נוכלים וגנבים שמבקשים מאנשים 3 ספרות על גב הכרטיס וזה נותן להם "אור ירוק" להכנס לכיס שלנו...
אז...אני לא אומרת שמשרד נסיעות הם "נוכלים" ( למרות שבאמת בא לי להגיד כך.), אבל הם מתנהגים בצורה מאוד לא יפה ורוצים להכנס לכיס שלי ורוצים להכיח לי שאם נתתי להם 3 ספרות על גב הכרטיס - אז...זהו...יש אישור על עסקה!!!
אולי אני יכולה יכולה לפנות לתביעות קטנות או למשטרה???
אשמח לקבל תשובתך גם על השאלות שלי מאתמול וגם מהיום...אם לא קשה לך...בבקשה...
בתודה מראש ובברכת ערב מקסים!
נטלי :-)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר