אהלן. אשמח אם תוכלו לעזור לי. לפני כמעט שנה עברתי לחברת אורנג ורכשתי מכשיר דרך סוכן שטח. לאחר הרכישה הבנתי שהמכשיר אינו עומד בדרישות שחיפשתי למרות שהובטח לי ע"י הסוכן שכן. התקשרתי לאורנג והם הציעו לי לשדרג את המכשיר לאייפון. הסכמתי לאחר שהובהר לי שאני אקבל חבילה משתלמת וקבועה מראש. מאז ועד היום אני מקבלת בכל חודש סכום שונה בחשבונית וגבוה ממה שסיכמתי עם החברה. בכל חודש אני מתקשרת ועוברת מחדש תהליך ארוך ומייגע על מנת לקבל הבטחה שיזכו אותי. עד היום לא זיכוי אותי ובנוסף ממשיכים לגבות ממני בכל חודש סכום גבוה יותר ממה שאני אמורה לשלם. פניתי בחודש שעבר למחלקת שימור שם הובטח לי לקבל זיכוי(שלא קבלתי החודש). כשביררתי מולם במה כרוך ביטול עיסקה הם אמרו לי שאני אאלץ לשלם על 2 מכשירים הישן והחדש למרות שזה לא נאמר לי במעמד השדרוג ולמרות שהמכשיר הישן אצלהם ונאלצתי בכלל לשדרג עקב זה שמכרו לי מכשיר לא טוב . השאלה שלי כעת היא האם זה חוקי לדרוש ממני לשלם על 2 מכשירים עקב המצב שציינתי(השדרוג נעשה בעקבות סוכן שטח שרימה אותי ובנוסף המכשיר אצלהם ולא נאמר לי שאאלץ לשלם עליו בעת עזיבה) והאם גבייה לא תקינה שנמשכת במהלך כמה חודשים רצוף היא עילה מוצדקת לביטול עסקה מבלי שאאלץ לשלם על המכשירים האלו. תודה רבה על העזרה .
עדי.
עדי בוקר טוב,
ממליצה לפנות אל החברה ולתאר את התשלשלות העניינים כפי שעשית כאן בפנייתך. להדגיש העובדה שסוכן השטח הונה אותך ומכר לך תוכנית/חביעלה שהחברה אינה עומדת מאחוריה, ואף מפקיעה בכל חודש את כיסך כאשר הנך נדרש לשלם כספים וסכומים שלא הסכמת לשלם.
דרוש ביטול ההסכם ו/או קבלת פיצוי ובוודאי גם סדר בחשבונך.
ציין שהעתק ממכתבך ישלח גם אל המפקח על חברות הסלולר במשרד התקשורת ואף הגש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות.
אם לא תצלח דרכך זו, יש לשקול פניה להליך משפטי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עידית תודה רבה על המענה המהיר. אתמול דברתי עם אורנג והם אמרו לי שהם לא יכולים לבטל לי את התשלומים על המכשיר הישן למרות הסיבות שפרטתי לך למעלה. בנוסף עדיין לא הייתה להם תשובה ברורה לסיבה לכך שגובים ממני בכל חודש סכום אחר ואף אחד לא יודע להגיד לי כמה בדיוק אני אמורה לשלם.האם חוסר הארגון והעובדה ששלושה חודשים גובים ממני סכומים גבוהים יותר מבלי לפצות כפי שהם מבטיחים זה עילה חוקית לביטול העסקה איתם . ובמידה וכן במה כרוך ביטול עסקה?האם עדיין אצטרך לשלם על המכשיר הישן שלטענתם אני מחוייבת עליו? אשמח לקבל תשובה מימך כך שאדע מה לומר להם בשיחה הקרובה שלי איתם.
שוב שלום,
התשובות לשאלותיך מצויות לצערי הרב בהסכם ההתקשרות שלך עם החברה וכל המידע הנחוץ מצוי בידיהם.
ממליצה להסיקר כפפות ולפנות בתלןנה אל המועצה הישראלית לצרכנות ובד בבד להתריע בפניהם שאם לא יזכו אותך ויחדלו לגבות ממך כספים ללא הצדק תפני בתביעה נגדם לבימ"ש לתביעות קטנות.
מקומם !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר