ברצוני לקבל חוות דעת לגבי הסיכוי שלי לזכות בתביעה מול חברה שהסבה לי נזק כספי. אני חתמתי חוזה עם חברה להחזרי מס למיצוי כל זכויותיי מול רשויות המס. החברה התמהמהה בהגשת הדוחות והטיפול בנושא (היה בידה ייפוי כוח אולם היא לא פנתה לגורמים הנדרשים ו"הפעילה" אותי לכשפניתי אליה לברר מה קורה, להשיג מסמכים). לבסוף נסגרה שנת המס והחברה לא יכלה להגיש דו"ח עבור שנת 2004, היא הגישה דוח עבור שנת 2005-2008, שלאחר מכן התברר כדוח שאינו ממצה את זכויותיי (החברה לא פעלה כדי להשיג קבלות על תרומות שמזכות בהחזר מס נוסף, וזאת על אף שיידעתי אותה על הארגונים השונים להם תרמתי), שנת 2009 לא הוגשה כלל. כשפניתי לחברה בטענה לגבי שנת 2004, הם טענו שלא הגישו את הדוח כי איני זכאית להחזר מס לשנה זאת, דבר שהתברר כלא נכון. החברה דרשה תשלום עבור עבודתה ואני מסרבת לשלם כל עוד לא קיבלתי פיצוי על ההפסד הכספי שנגרם לי מהם. ברצוני לדעת מה האפשרויות שעומדות בפני. האם אני מחוייבת לשלם לחברה, למרות שלא עמדה בתנאי החוזה (לפעול למיצוי זכויותיי) והתרשלה בטיפולה? האם אני יכולה לתבוע אותה בסכום ההפרש לו הייתי זכאי ממס הכנסה? ואם אגיש דוח מתוקן עבור 2005-2008, ואתבע רק על שנת 2004, האם אהיה מחויבת בתשלום לחברה וזאת למרות שהתרשלה בטיפולה גם לגבי שנים אלו?
תודה,
שרה
שלום שרה
בהחלט מקומם
נראה כי עליך לפנות אל בית המשפט בכדי לבחון את טענותיך. לאור הכתוב נראה כי החברה אכן התרשלה בכך שלא פעלה כראוי וכתוצאה מכך הפסדת כסף. ביכולתך, כאמור, להגיש תביעה על ביטול העסקה והחזר הכספים ששילמת, או לחילופין להגיש תביעה עבור הפסדך הכספי( חשוב לצרף לתביעה אסמכתאות כגון אי הגשת הדו"ח על ידי החברה, חוות דעת כי ניתן היה לבצע החזר מס וכו,)
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר