שלום,
עברתי טיפול הסרת שיער אצל קוסמטיקאית במכשיר קרן אור ובטיפול האחרון נכוותי ביד אחת. היו לי כוויות רבות שצילמתי אותן וכעת החלו להחלים ויש לי בינתיים כתמים על היד שסביר להניח שיחלפו מתישהוא. אני רוצה לתבוע על כך שלא קיבלתי תמורה בעד כספי - הסרת שיער וזאת מכיוון שאינני מעוניינת להמשיך אצלה את הטיפול בגלל הנזקים והיא מסרבת להשיב לי את כספי בטענה שהיא מוכנה להמשיך לטפל בי. שאלותיי הן:
1. האם מתאים להגיש תביעה כזו בבית משפט לתביעות קטנות? והאם בכלל יש לי סיכוי?
2. האם כדאי להוסיף לתביעה את הנזק הגופני למרות שאולי הוא יחלוף?
3. האם אני חייבת להציג חוות דעת של רופא על מנת להצליח בתביעה או שמספיקות התמונות שצילמתי? (זו בעיה כיוון שהרופא לא יוכל לחוות דעתו על הנזק האמיתי בגלל שכבר עבר זמן)
תודה רבה
דנה בוקר טוב,
בבימ"ש לתביעות קטנות התביעות הינן פשוטות לבירור ואינן מורכבות. תביעה מסוג שלך הינה גבולית וייתכן שאינה מתאימה להתברר במסגרת בימ"ש לתביעות קטנות (תביעות לנזקי גוף הן ממושכות, מורכבות הכרוכות במספר דיונים לרבות חוות דעת רפואיות המוכיחות או מפריכות את הקשר הסיבתי בין הנזק בגוף לבין הטיפול).
האם בינך לבין הקוסמטיקאית נחתם הסכם כתוב ?
האם התחייבת למספר טיפולים מינימאלי ?
האם הקוסמטיקאית הציגה בפניך תעודות בדבר כשירותה לבצע טיפולים כאלו ?
האם ידוע לך שהיא מבוטחת על ידי חברת ביטוח ?
מאחר ולטענתך הפגיעות בגוף יחלפו והן אינן משמעותיות אני מבינה (גם מניסיון....) ניתן להגיש תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות לקבלת החזר כספי ופיצוי בגין עוגמת נפש.
מומלץ להעלות את דרישתך להפסקת הטיפול והסיבות לכך יחד עם דרישה להשבת כספך חזרה על הכתב, במכתב תוכלי לציין שבדעתך להגיש כנגדה תביעה. לשלוח בדואר רשום ובאם היא לא תענה לדרישתך, לשקול לפנות לבימ"ש למיצוי מלוא זכויותיך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר