חבר ראה אצלי כלב יפה וביקש שאעזור לו לקנות כלב כזה לעצמו. עזרתי לו ללא תמורה, הכלב הגיע ארצה והחבר היה מרוצה כשראה אותו. כעבור חודשיים המנשך של הכלב השתנה והכלב פסול לגידול. המגדל הבטיח לתת גור אחר כפיצוי, אך עד כה חלפה שנה והחבר טרם קיבל פיצוי. כעת הוא מכנה אותי רמאי, מכפיש את שמי בפני כל מי שמוכן לשמוע, ומאיים לתבוע אותי. לטענתו עשיתי זאת במכוון. אציין כי סייעתי לו ללא כל תמורה, ולא נחתם בינינו הסכם או חוזה. המגדל קיבל תשלום עבור הגור ולא אני. האם החבר יכול לתבוע אותי בנסיבות הללו? אם כן, באיזו האשמה? האם יש לו סיכויי לזכות? החבר מעוניין לקחת ממני את הכלב שלי כפיצוי. האם הוא יכול לעשות זאת? תודה.
ערב טוב,
ניכר שחברך הפך לבריון ומנסה באיום וכוחניות להפחיד אותך. ניכר שהוא מנסה להשית עליך אחריות ללא הצדק. אף אם אתה זה שקישור וחיבר בין המגדל לבין החבר האחריות היא שלו באותה מידה שכן היתץה בידו האפשרות לבחון את העסקה ואת טיבה.
ככל ותוגש כנגדך תביעה, אני עדין מתקשה להבין ולנחש בגין אילו עילות משפטיות, עליך להקפיד להגיש כתב הגנה במועד הדוחה את טענותיו ומכחיש אותם.
הצדק איתך ! אין לו שום עילה לקחת ממך את כלבך כפיצוי עבור....מה...? ככל ויעשה זאת עליך לפנות למשטרה ולהגיש תלונה על גניבה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר