שלום רב אני לפני כשנה הלוותי 20000 שח לחבר, ממנו לקחתי 5 צ'קים לסכום 4000 כל צ'ק. צ'ק ראשון ל17.12.10 הוא אמר לי לא להפקיד את הצקים מאחר ואין להם שום כיסוי ולכן סיכמתי איתו שהוא כל חודש יתן לי מזומן אך הוא לא נותן, כל פעם הוא טוען שאין לו כסף, אבל מבטיח להחזיר, מיולי יש לו עסק, ולפני כחודשיים הוא וכל משפחתו נסעו לחו"ל .
יש לי מספר שאלות:
מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר הכסף שלי? האם לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, או האם לפנות להוצאה לפועל עם הצ'קים או קודם אני צריכה ללכת לבנק ולבדוק האם לצקים באמת היה כיסוי? בקיצור מה הצעדים שאני צריכה לקחת וכמה זמן זה בדרך כלל לוקח
אני מודה לכם מראש על העזרה
ערב טוב,
ממליצה להגיש תביעה כנגד החבר. יהא עליך להוכיח שאכן הוא לווה את הכסף ממך. תוכל להציג את השקים כראיה.
ככל ותגיש השקים לבנק והם יחזרו תוכל לגשת להוצאה לפועל אך אני משערת שהוא יתנגד לפרעון ויטען שאמר לך לא להפקיד.. לכן תביעה בטוחה יותר ומגדילה סיכוייך לזכות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר