שלום,
אני בעלים של חנות באינטרנט. מדובר בחנות קטנה, בעל מחזור קטן ורווח קטן עוד יותר.
בתאריך מסוים התקשר מישהו לחנות והזמין שני מוצרים עם כרטיס אשראי :
1. המשלוח בוצע לכתובת שניתנה.
2. המשלוח בוצע עם שליח.
3. בבית הלקוח השליח מסר את החבילה והלקוח חתם בשם אחר מזה הרשום כבעל הכרטיס.
כשבוע לאחר מכן, אותו אדם ביצע פעם נוספת את התרגיל הזה.
בדיעבד התקשר בעל הכרטיס וציין כי הוא לא ביצע כל רכישה. זה היה לאחר יותר מחודש מביצוע הרכישה.
הבחור שביצע אצלי את המעילה התקשר שוב וניסה לעשות את המעילה הזו, (הוא ציין בפני העובדת - "אני עמוס על הכרטיס, אז אם הוא דוחה לך כשאת מחייבת שני מוצרים תחייבי רק אחד"), הפעם כבר לא נפלנו בפח.
חברת הויזה פשוט בטלה את העסקה ולא מעבירה לי כסף, על אף שאני כבר שילמתי לספקים.
השאלה שלי :
1. האם היא יכולה לעשות זאת ?
2. בדיעבד הסתבר לי שאני יכול לבטח את העסקאות בעלות של 29 שקלים לכל עסקה, כאשר הנציג של ישראכרט לא יידע אותי לגבי האפשרות הזו.
3. האם אני יכול לתבוע אותם להשיב לי את הסכומים ?
4. האם יש עורכי דין המטפלים בתיקים כאלו רק על בסיס הצלחה מהגביה ?
תודה
שלום גיל
בהחלט מקומם ומתסכל
ככלל, חברת האשראי רשאית לבטל חיוב שבוצע כתרמית או הטעייה לבקשתו של הלקוח שלה. כעת בנוגע לזכויותיך, העובדה שנציג חברת האשראי לא יידע אותך על אפשרות הביטוח אינה תקינה ולמעשה פגעה בך כלכלית. יתכן כי מדובר בהטעיית נציג או אי גילוי מטעמו, בכל מקרה ניתן לעיתים לבטל עסקה לאור מאפיינים אלו.
המלצתי הינה כי תפנה אל בית המשפט בטענה כי נציג חברת האשראי לא עדכן ויידע אותך בעניין הביטוח והאמור השפיע במישרין על פעולותיך ופרנסתך.
לא הבנתי את שאלתך בנוגע לעורכי דין.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר