שלום, אני בעל עסק אשר תובע לקוח שלי שביטל שיקים. את השיקים לקחתי להוצאה לפועל ושם פתחתי נגדו תיק. לאחר המתנה קיבלתי תשובה שהנתבע התנגד לשטר החוב והדיון עובר לבית משפט השלום.
בעת שפתחתי את התיק בהוצאה לפועל הם ביקשו ממני אך ורק את פרטי הלקוח ומספרי השיקים למרות שרציתי גם להגיש שלל מסמכים המעידים על כך שהלקוח הזמין סחורה, קיבל חשבונית ואת הסחורה ועוד מסמכים אשר מעידים כי ביטול השיקים אינו חוקי.
שאלתי היא: קיבלתי זימון לבית משפט השלום בעוד כחודש. האם אוכל להציג מסמכים אלה בעת התביעה או שעלי להגישם טרם לכך על מנת שיהיה זמן לשופט לעיין בהם? ואם כן, למי מגישים?
אשמח לעזרה בהקדם.
תודה והמשך יום נעים.
בוקר טוב,
מדבריך אני מבינה שנקבע מועד דיון בבקשת ההתנגדות שהגיש בעל השטרות כנגד הביצוע שלהם בהוצל"פ.
בביהמ"ש תוכל כמובן להציג כל מסמך אשר יחזק את הטענה שהינך אוחז כשורה בשקים הללו. תוכל גם לחקור את המתנגד/בעל השקים.
בסופו של יום ביהמ"ש מקשיב לצדדים ומכריע האם יש מקום ליתן לצד המתנגד את יומו בביהמ"ש והאם בטרם השקים יפרעו יש ליתן לו הזדמנות להתגונן מאחר וביהמ"ש השתכנע שיש לו טענות הגנה טובות.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר