שלום
אשמח לקבל יעוץ בנושא.
לפני כשנה התגלתה נזילה סביב צינור הניקוז מי דולחין העובר במחסן. הסתבר כי בדירה הנמצאת באלכסון נכנס שוכר חדש השוטף בכמויות מים את הבית. ביקשנו להפסיק. השוכר הפסיק להציף את הבית. מאז בכל פעם שמשתמשים בכמויות גדולות בכיור המטבח אצל השכן ישנה נזילה בתיקרה בביתי , בעל הדירה מכחיש שהנזילה מביתו וטוען שזה מדירה שנמצאת מעל דירתי (שנמצאה יבשה לחלוטין) או מצינור הניקוז עצמו. הבאתי אינסטלטור של חברת שחר שקבע שהנזילה מגיעה מלמעלה. כמו כן הבאתי מומחה עם מצלמה לאיתור נזילות שקבע שמקור הבעיה היא בדירה באלכסון. בעל הדירה עדיין סירב להסכים לקביעה. הגשתי תביעה נגדו, שאמורה להתברר בחודש מרץ. בנתיים הדליפה החמירה המחסן כולו רטיבות והמים הגיעו לתקרת הסלון ולנקודות החשמל בתקרה שבסלון. כעת החלו גם קצרים ונפילות מתח עקב הנזילה. מה אני יכול לעשות במצב זה על מנת להפסיק את ההחמרה במצב? האם אני צריך להגיש דוח נזק חדש לבית המשפט לתביעות קטנות? איזו צעדים קיימים על מנת לזרז את תאריך המשפט
בתודה מראש
ראובן
שלום רב,
ראשית הינך יכול להגיש בקשה לביהמ"ש להקדמת מועד הדיון לאור החמרה בנזק אולם לצערי הסיכוי שבקשתך תתקבל אינו גבוה.
האם העובדה שהנזק גדל והחריף מגדילה את גבוה התביעה שלך ?
אם כן אני ממליצה להגיש בקשה לתיקון סכום התביעה לאור ההחרפה בנזק.
(כמובן בכפוך לגובה סכום התביעה שבסמכות ביהמ"ש לתביעות קטנות).
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
עו"ד עידית - תודה על התשובה.
שלחתי פקס לבית המשפט לגבי סיכון חיי אדם ובקשה להקדמה.כן, כרגע רוב תקרת הסלון רטובה והנזילה מקצרת את מערכת החשמל בבית , כך שהנזק גבוה בהרבה.
האם אני יכול לבקש מבעל הדירה לתקן על חשבוני את הנזילה ולאחר מכן לתבוע אותו על כל הנזקים?
כמובן שאם עסקינן בנזק מסכן חיים אני מציעה לתקן ולא להמתין. מומלץ לגבות את התיקון בחוות דעת המייחסת את המקור לדירת השכן.
מומלץ לכתוב לשכן/בעל הנכס מכתב התראה לפיו באם הנזק לא יתוקן לאלתר תאלץ לתקנו ולהשית עליו את מלוא עלות התיקון. צרף למכתבך העתק מחוות הדעת הקובעת שמקור הנזק בדירתו.
באם מכתבך לא יענה בתוך הזמן שתקציב לכך (מקובל ליתן 72 שעות מקבלת מכתבך) תקן את הנזק (האם אתה יכול לתקן על אף שזה לא בדירתך ?) על חשבונך ותבע את העלות מהשכן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
בעל הדירה מכחיש לחלוטין שהנזק מדירתו. למרות שהוכח לו מספר פעמים בדרכים שונות שהבעייה נובעת מהדירה. אין לי דרך לתקן את מקור הבעייה מכוון שהיא בתוך דירתו.אנסה לפנות אליו שוב ולתקן את הבעיה על חשבוני ולאחר מכן לתבוע את החזר ההוצאות.
תודה לך
כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בעל הדירה מסרב בכלל לדבר איתי למרות שאמרתי שאני מוכן לדאוג לקבלן שיבוא לתקן. מבחינתו יש משפט ונדבר במשפט בעוד 3 חודשים. הנזק ממשיך להצטבר. האם ישנו משהו שאני יכול לעשות פרט מלהביא שמאי להערכת הנזק, והחזר התשלום לשוכרים שלי בזמן שעד המשפט?
צר לי על כך.
ממליצה לך לפנות לפורום דיני מקרקעין כאן באתר המתמחה גם בבתים משותפים ובסכסוכים בין שכנים.
בהצלחה מכל הלב !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר