אתמול אחה"צ הזמנתי מכשיר אייפון 4S ישירות מהאתר של קינג
פון (בית עסק שמוכר טלפונים סלולריים וציוד נלווה).
המחיר באתר היה 3088 ש"ח בתוספת 199 ש"ח לצבע לבן - סה"כ 3287 ש"ח.
עשיתי הזמנה דרך האתר, הזנתי את פרטי כרטיס האשראי שלי, קיבלתי מהאתר אישור על ההזמנה למייל שלי וחשבתי שהכל בסדר.
התקשרתי היום לחנות לברר שיש מכשיר במלאי, אמרו לי שכן ונסעתי לחנות כדי לקחת את המכשיר.
הראו לי את הטלפון, מילאתי פרטים עבור תעודת אחריות ואז, כשהם ראו את טופס ההזמנה שבו כתוב שהזמנתי אתמול ב-3287 ש"ח, הם אמרו שהיתה טעות בזאפ וזה שינה להם את המחיר באתר וכרגע המחיר 3814 ש"ח.
אמרתי שאין קשר לזאפ מפני שלא הזמנתי טלפון מזאפ אלא מהם, אבל הם כל הזמן דיברו על טעות שהיתה בזאפ.
התעקשתי לקבל את הטלפון במחיר שקניתי אותו וגם לקוח נוסף שהיה לידי אמר להם שגם אם היתה טעות הם חייבים לעמוד מאחורי המחיר שהם פרסמו באתר שלהם, אבל הם לא הסכימו בשום אופן!
הם הפנו אותי לתקנון שלהם ששם כתוב שהם יכולים לבטל עיסקה אם יש טעות חריגה בפרסום המוצר באתר ושאלו מה היה קורה אם הם היו מפרסמים שזה עולה 0 ש"ח, אבל אמרתי שגם אם היתה טעות היא לא חריגה שמצדיקה ביטול הקנייה מצידם.
לפי מה שאני יודע, אם כתוב על מוצר בסופרמרקט מחיר שהוא נמוך מהמחיר בקופה, הם חייבים למכור לי במחיר הנמוך.
מה דעתכם?
שלום אורן
לאור הכתוב בהחלט קיימות לך זכויות בעניין.
ככלל, על ספק לעמוד להכיר בפרסומיו ולקבל אחריות לגבם. לעניינך, גם אם אכן קיימת טעות, אני מסכים איתך שנראה כי אינה חריגה בכדי לבטל את העסקה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר