שלום וברכה
לפני כשנתיים רכשתי שלושה מכשירים של אורנג' על שם העסק. במעמד הרכישה ביררתי ונאמר לי שאין לי כל התחייבות - למעט את עלות המכשירים עצמם.
אחרי חודשיים גיליתי שהחיוב של אורנג' גבוה מהמצופה, פניתי - מאוכזב - אל הסוכן ממנו רכשתי את המכשירים. הסוכן ביצע שינוי כלשהוא בפרטי החבילות שכתוצאה מכך העלות החודשית הוזלה.
בדיעבד התברר לי שהוא העביר אותי מקגוריה של לקוח פרטי לקטגוריה של לקוח עיסקי, וכתוצאה מכך הוא רשם לי חבילות חיוב יותר זולות.
ההשלכה המיידית היא שכלקוח עיסקי יש לי התחייבות ל36 חודש - מה שלא היה לי כלקוח פרטי.
מיותר לציין כי לא נאמר לי דבר על התחייבות זו ואף לא חתמתי על שום מסמך המאשר הצטרפות כלקוח עיסקי.
כמה חודשים לאחר מכן עזבתי את אורנג' וביצעתי ניוד לחברת סלקום (מאז העלות החודשים של 3 המכשירים הוזלה ביותר מ50%)
אורנג' תבעו ממני סך של 2400 ש"ח על הפרת התחייבות.
פניתי הרבה פעמים לשירות הלקוחות של אורנג' ולמחלקה המשפטית כדי להסדיר את העניין - אבל לא היה עם מי לדבר.
בסוף לא היתה לי ברירה ושילמתי את החוב לפני מספר חודשים.
היום אני רוצה לתבוע מאורנג' את הכסף חזרה.
השאלה שלי היא האם כאשר הלקוח הינו חברה (המכשירים היו על שם חברה) יש מקום לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות?
תודה מראש לעוזרים והמסייעים.
שלום ברוך
אכן מקומם ולא תקין.
אכן חברה אינה יכולה לתבוע בתביעות קטנות אולם אם הצדק איתך ביכולתך לפנות אל הליך רגיל ולדרוש את הסכום ששילמת וכן פיצויים על עגמת הנפש וכו'
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר