שלום רב,
בדירה שאנו שוכרים התפוצץ צינור מים, בעל הדירה הפעיל את חב׳ הביטוח ואלה באו לתקן. התיקון כלל שבירת המרצפות והשארתן פתוחות כדי שהכל יתייבש. הסתבר שקודם לפיצוץ הייתה נזילה איטית לאורך תקופה ארוכה וכל הבית מוצף מתחת לבלטות. חב׳ הביטוח הביאה את מכון התקנים לבצע בדיקת תקינות ונמצא כי הדירה אינה ראויה למגורים. במקביל הרצפות החלו להעלות עובש. ממש ״שטיחי״ עובש על גבי מטרים של ריצוף, עובש גם התחיל לעלות על הפנאלים ובקירות והחלו להיווצר פיטריות. יש לנו תינוק בן שנה וחצי ואני בחודש שמיני בהריון ולכן החלטנו עוד קודם לקביעה של מכון התקנים לצאת מהדירה. עכשיו אנחנו צריכים לפנות את כל הדברים שלנו מהדירה כדישיוכלו להחליף את הריצוף והחול מתחת לבלטות. מהן הזכויות שלנו? מי אמור לשלם עבור חודשי השכירות האלה, חשבונות הנכס כגון ארנונה וועד בית, עלות הובלה, אחסון הציוד שלנו, דיור חלופי וכולי. האם בעל הדירה יכול ״למשוך״ את זמן התיקונים. הוא אינו מעוניין שנחזור לדירה אלא שנסיים עכשיו את החוזה. לדעתנו הסיבה היא שהדירה לאחר שיפוץ יכולה להניב לו שכירות גבוהה יותר. אנו נשמח להבין מהן זכויותינו בנושא.
תודב רבה, ענבר
שלום רב,
ראשית אני ממליצה בחום להתרחק מהדירה במצבה הנוכחי מאחר והיא מסכנת את ילדכם ואותך.
שנית, אני ממליצה בנסיבות אלו כשלא ברור עד מתי ימשכו השיפוצים לחפש חלופה ולצאת מההסכם.
בעל הדירה חייב כמובן לא לדרוש מכם שכירות עבור החודשים שאינכם גרים בנכס שכן אם הוא מתעקש יהא עליו לממן לכם חלופה.
למען הסר ספק ממליצה לפנות לקבלת יעוץ משפטי עם עו"ד העוסק בנזיקין לבחינה פרטנית של זכויותיכם שנפגעו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר