שלום,
אני סטודנטית ולפני שנה וחצי (בספטמבר 10) שכרתי דירה ואהתקשרתי על מנת לרכוש שירותי אינטרנט. התייבתי לשנה למסלול מסוים וסכום מסוים. בשום שלב של השיחה לא הזכירו תשלום נלווה נוסף מעבר לראוטר (תוספת של 25 ש"ח שהסכמתי לשלם). העובדה שלא התחייבתי מעבר לשנה זכורה לי במיוחד מכיוון שזו הדירה הראשונה ששכרתי אי פעם ולא ידעתי אם אשאר בה בשנה הבאה ולכן לא רציתי בשום פנים ואופן להתחייב ליותר משנה. לאחר שנה בספטמבר 11 , קיבלתי שיחת טלפון מנציגה ששאלה האם אני מעוניינת לחדש את המסלול. בדיוק כמה ימים לפני כן עברתי דירה ולא הספקתי לבטל את המנוי ולכן ניצלתי את ההזדמנות והסברתי לנציגה שעברתי לדירה שיש בה כבר אינטרנט ולכן אני מבקשת שתבטל ותמחק אותי כמנויה. הנציגה הבטיחה לי שתטפל בכך.
לפני כמה ימים (7 חודשים לאחד השיחה) קיבלתי מכתב מעו"ד המודיע לי על חוב בסך 900 ש"ח. הדבר הגיע אליי בשוק מוחלט כיוון שאף אחד לא ניסה ליצור עימי קשר לפני. כשהתקשרתי לעו"ד לברר על מה התביעה הודיעו לי שיש לי התחייבות לשנתיים! ושעליי לשלם על נתב - 600 וכן יש לי חוב של 3 חודשים על חודשים יולי, אוגוסט וספטמבר. מיותר לציין שאף אחד לא ציין תשלום נוסף על נתב בעת ההצטרפות וכן לא ברור לי מדוע לא הורידו לי בחודשים יולי אוגוסט וספטמבר את החיוב - הכרטיס אשראי היה תקין וללא בעיות.
מה אפשר לעשות? יש מקום לתביעה? איך אני מבטלת את החוב הזה? אפשר לדרוש זימון של שיחות טלפון?
אשמח לייעוצכם,
סיון
שלום סיון
בהחלט מעצבן!
לשאלותך, נראה כי העובדה שהעניין הגיע לעו"ד אינה תקינה. המלצתי הינה כי תפני אל עו"ד במכתב רשום בו תפרטי את השתלשלות העניינים, במטרה לבטל את החוב. במידה ולא תשיגי את המטרה, המלצתי הינה כי תשלמי את החוב על סך 900 ש"ח בלי שתחתמי על הסכם פשרה- ביכולתך לומר כי אינך מכירה בחוב אולם מוכנה לשלם בכדי להמנע מסכסוכי בימ"ש) לאחר התשלום ביכולתך להגיש תביעה קטנה כנגד החברה ולדרוש גם את הסכום ששילמת.
את יכולה לבקש את פירוט שיחות הטלפון . לרוב הפירוט ניתן ללא קשיים. במידה והחברה מערימה קשיים ניתן לפנות אל בית המשפט בבקשה לצו גילוי מסמכים.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר