שלום לכולם.
השבוע רכשתי רכב ממוכר פרטי בעלות של כ 6000 ש"ח.
המוכר בכמה וכמה מקרים לאחר ששאלתי אותו בקשר לרכב ענה שהרכב במצב מעולה ואף אמר לי שבגלל עלות הרכב הנמוכה לא כדאי לי לקחת אותו לבדיקה.
הוא גם אמר לי שהרכב צריך טיפול בעוד 2000 ק"מ ובוודאות יעבור טסט בעוד חודשיים. הוא גם ציין שהרכב עבר החלפת תיבת הילוכים ב 100,000 ק"מ.
הבן אדם נראה לי ממש אמין וגם הרכב נראה ממש במצב טוב והחלטתי על פי עצתו לקנות ללא בדיקה.
כמה שעות לאחר ההעברת בעלות ניסיתי להניע את הרכב אך הוא שבק חיים. כאשר ניסיתי ליצור קשר עם המוכר הוא אמר לי שבגלל שהשארתי אורות באוטו המצבר נגמר. לפני המכירה גם שאלתי אותו על מצב המצבר והוא אמר לי שלפני כמה חודשים בדקו אותו ואמרו לו שיש לו עדיין כמה שנים לחיות.
הזמנתי חילוץ לרכב והכנסתי את הרכב למוסך.
ביקשתי מהמוסך שאם כבר הוא מטפל במצב אז שגם יעשה טיפול לרכב ויכין אותו לטסט. בבדיקה של המוסך התגלו תקלות איומות ויצאה הצעת מחיר של יותר מ 5,000 ש"ח על תקלות בטיחותיות כגון בלמים משאבות בלם מסרק הגה ועוד.
כאשר ביקשתי מהמוסך להסתכל בספר טיפולים של הרכב הוא אמר לי שכלל אין תיעוד של טיפולים כבר 30,000 ק"מ ואין תיעוד של החלפת התיבת הילוכים.
אני לא יודעת כבר מה לעשות. ניסיתי ליצור קשר עם המוכר אך הוא מסנן אותי. שלחתי לו הודעות שבו הצעתי לו להתחלק איתי בהוצאות התיקון אך הוא סירב בכל תוקף.
המוכר גם ציין בSMS אחד שהרכב היה אצלו כ 6 שנים ולא הייתה לו בעיה כלל ואם אני יחליף את המצבר הכל יהיה בסדר.
בבדיקה של רשיון הרכב מצויין שהרכב אצלו רק 4.5 שנים.
יש לי עוד כמה SMSים שבהם יש מידע מטעה בקשר למצב הרכב.
האם כדאי לי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות שיכריח את המוכר לשלם על התיקונים?
האם אני יכולה להסתמך על חוק גילוי נאות במכירת רכב כטענה מרכזית בבית משפט?
חייבת עזרה דחוף.....
תודה רבה.
ערב טוב,
לא נעים בכלל. ניתן לשקול הגשת תביעה כנגד המוכר אולם דעי שהעובדה שבחרת להאמין לו ולא לקחת את הרכב לבדיקה עשויה לעלות לך כסף שכן יכולת להקטין את הרכב ואף אולי למנוע אותו (לא היית רוכשת את הרכב אם היית יודעת את שידוע לך כעת).
ניתן לנסות לשלוח מכתב הצראה למוכר ולראות כיצד הוא מגיב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר