שלום רב,
בתאריך 09.04.2012 ביקרתי בחברת ליסינג אלבר במטרה לרכוש רכב. המוכר הציע לי ולאשתי רכב מיד 2 והציג לנו את בדיקת הרכב שביצעה החברה. בבדיקה הוצגו תיקוני פח במשמעות שולית וכל יתר הפרמטרים היו טובים. ראינו את הרכב חיצונית והמוכר ניסה להניע הרכב ללא הצלחה לדבריו המצבר תקול והוא יחליף המצבר וזוג גלגלים קדמיים. המוכר הציג לנו כי ע"מ להכין את הרכב למכירה עלינו לתת מקדמה של 2500 ש"ח והרכב יהיה מוכן ביום שלישי (לאחר החלפת מצבר וגלגלים) לקראת בדיקה במכון חיצוני וסגירת העסקה.
ביום שלישי בבוקר 11.04.2012 אני מגיע לסניף אלבר ורואה שהרכב אינו מוכן (למעשה בכלל לא טופל) אני שואל את המוכר מדוע כלום לא קרה והוא מודיע לי שלא היה לו זnן לטפל ברכב בגלל שיש יריד בת"א ונשלח לשם לתיגבור ע"י החברה. לקחתי הרכב לבדיקה במכון חיצוני ובבדיקה נתגלה כי הוחלפה כנף ברכב וכי נצבעו 2 דלתות בחזית. (חשוב לציין כי צוין בדוח המכון שהמשעות נמוכה) חזרתי לסניף אלבר ממש כועס בגלל שהרגשתי מרומה ודרשתי לבטל העסקה ולקבל כספי חזרה ואז אמר לי המוכר בסניף שהתחייבות החברה להחזרת הכסף רק במקרה שמדובר בליקוי בעל משמעות גבוהה. בנוסף הודיע לי המוכר כי הרכב באחריות טויוטא וכי זה נתון לשיקולם אם להחליף מצבר לרכב
והוא לא יכול לחליף מצבר.
אני כועס ומרגיש טיפש ומרומה כי שילמתי סתם 2500 ש"ח בזבזתי יומיים עבודה + 500 ש"ח במכון בדיקה.
האם יש לי עילה לתבוע כספי בחזרה ?
ערב טוב,
סיפורך מקומם ומרגיז גם יחד. ממליצה לא לוותר ובהחלט בשלב ראשון לפנות בכתב אל החברה ולדרוש את כספך חזרה לנוכח התרמית וההונאה מצידם.
ליקוי משמעותי נתון לפרשנות ובהתייחס לכלל הנסיבות שאפפו את העסקה ניכר שיש לך עילה טובה להרגיש מרומה ולעמוד על זכותך לקבלת כספך חזרה.
ניתן להגיש תלונה גם באמון הציבור ובמועצה הישראלית לצרכנות.
אם דרכך לא תצלח אכן ממליצה לשקול הגשת תביעה קטנה כנגד החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
אבי שלום,
קראנו את תלונתך וברצוננו לבדוק את הנושא ולטפל בו לשביעות רצון שני הצדדים.
נשמח אם תיצור עמנו קשר במייל kareenb@albar.co.il או בטלפון 036151411
תודה ויום נעים.
נציגת חברת אלבר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר