אני אדם פרטי, אשר עוסק כעבודה צדדית בבניית אתרי אינטרנט.
נתבקשתי ע"י מעצב גרפי לבנות עבור לקוח שלו אתר אינטרנט.
יש לי היכרות רבת שנים עם אותו מעצב והוא מכיר אותי ואת יכולותיי ואף עבדתי עבורו בשני פרוייקטים קודמים.
לאחר חמישה חודשים של עבודה מתישה אשר בסיכומה ישנו אתר אשר עובד בכל הדפדפנים ואשר הועלה לאוויר. מסר לי המעצב כי הוא אינו מרוצה מרמת העבודה וכי הלקוח שלו אינו מעוניין באתר והם החליטו לבנות אתר חדש לגמרי. אולם, אני את עבודתי כבר סיימתי.
הוא אינו מוכן לשלם לי את המחיר המלא עבור העבודה, אלא רק כמחצית (3,500 ש"ח).
השאלה שלי היא, האם יש לי קייס בתביעה מולו עבור כל הסכום המלא?
יצויין כי לא נכתב חוזה מפורט המציין בדיוק את היקף העבודה, לוחות זמנים והטכנולוגייות שייושמו באתר. אולם לאורך חמשת החודשים הללו, הייתה תקשורת שוטפת בינינו וכל פרט הוסבר לו לגבי העבודה, לרבות זה שהעבודה מבוצעת בטכנולוגיה איקס ולא בטכנולוגיה עדיפה עליה וכו'.
שלום רב,
מפנייתך ניכר שיש לך עילת תביעה טובה כנגד המעצב שכן ניכר שהשקעת זמן ועבודה במשך תק' ארוכה המזכה אותך בתשלום מלא עבור כך.
בעתיד ממליצה בחום לדאוג להחתים את המזמין על הסכם התקשרות הקובע את מדיניותך בדבר ביטול הזמנה ולוחות זמנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר