אצלנו בבית עבד שיפוצניק שהוא גם נגר. הוא התקין ארון ואחר כך התקין חרסינה בעבודה רשלנית שאנחנו מאוד לא מרוצים . דבר שלישי הוא לקח כסף מזומן והבטיח שיתקין לנו סורגים תוך שבוע. שבוע התארך חצי שנה. היינו צריכים להתקשר כל יום אליו כי הוא הבטיח שיבוא ולא בא. חצי שנה הוא השאיר אותנו כל יום בבית ולא בא.כל יום הבטיח ושוב לא הגיע. פנינו לעורך דין והיא שלחה לו מכתבי התראה שהוא הכחיש שהוא קיבל. לבסוף הוא שלח את המסגר שהתקין את הסורגים אבל זה עלה לנו בעצבים בריאות וכסף לעורך דין והוצאות טלפון. החלטנו לבטל את התביעה המשפטית אבל אנחנו מעונינים לחדש אותה. האם יש סיכוי לתבוע ממנו עוגמת נפש הוצאות טלפון ועורך דין? פיצוי על ימים שחיכינו לו בבית והוא שיקר בהבטחות שווא? והאם בגלל גילו של אבי שלא יכול להתיצב בבית משפט נוכל לבקש שעורך דין ייצג אותו ? כי לפי שידוע לי אין אפשרות לייצוג עורך דין בבית משפט לתביעות קטנות אבל הייתי מעדיפה שבמקרה הזה נוכל להיעזר בעורך דין.
תודה על תשובתכם.
שבוע טוב,
הנסיבות שהינך מתארת אכן נשמעות חריגות העשויות להצדיק הגשת תביעה כנגד המשפץ המזלזל בגין עוגמת נפש ופיצוי כספי בגין כל ההוצאות שנגרמו לכם.
משאלתך לא ברור לי כיצד ביטלתם את התביעה - האם היא הוגשה לביהמ"ש ? האם הגשתם בקשה למחיקה על הסף או לדחיה ?
יש משמעות לעניין זה. אם ביקשתם לדחות אזי לא תוכלו להגיש את התביעה בשנית.
ממליצה בטרם נקיטת הליכים משפטיים חוזרים לפנות לעורך דין לקבלת ייעוץ משפטי והכוונה.
ניתן לקבל שירות משפטי מעורך דין המנסח את כתבי הטענות ומלווה במהלך התביעה, אך לא מייצג בבית משפט לתביעות קטנות.
ניתן לנסות ולהגיש בקשה לביהמ"ש שעורך הדין יתייצב לדיון במקום אביך אך יש לתמוך זאת באישורים רפואיים המצדיקים זאת.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
אכן יש הצדקה לתביעה אבל אמרו לי שייתכן ונפסיד במשפט כי אין פיצוי על עוגמת נפש אלא רק על הפסד כספי כון הפסד ימי עבודה וכו". השאלה היא האם יש סיכוי יש שנרוויח במשפט. או שנפסיד ונאלץ לשאת בהוצאות. יש אפשרות לפנות אלייך באופן אישי?
תודה על תשובתך.
ערב טוב,
בכל הליך משפטי אנחנו מנהלים מערכה של סיכוי מול סיכון. הסיכוי שתבעתנו תתקבל והסיכון שהיא תדחה ויושטו עלינו הוצאות.
קשה לי לנבא את סיכויי ההצלחה של התביעה והאם ייפסקו הוצאות במידה והיא תדחה.
מתוך ניסיוני אשתף אותך בכך שבנסיבות שתארת בפניי סיכויי התביעה להתקבל גבוהים אך איני יכולה לערוב לכך.
ניתן לפנות אליי בשמחה באופן אישי דרך האתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר