שלום רב,
סבתא שלי,בת 78,גרה בהוסטל.ביום שני 23.04.12 באו לשם החברת התקנת מערכות טיהור מים, ביקשו להכנס לכל דירה על מנת להראות איך זה עובד ולשכנע את האנשים (המבוגרים) להסכים להתקנה: כמו כל מוכר שרוצה למכור את הסחורה שלו,-התחיל לספר עד כמה המים מהברז מזוהמים וצריך לטהר אותם. סבתא שלי הסכימה להתקנה, שאלה מה קורה במידה ותרצה להסיר את המתקן-ענו לה שלא תהיה בעיה, יבואו מהחברה ותוך 14 יום יורידו את ההתקנה. החתימו אותה על חוזה, שלא קראה ברגע החתימה, כי נאמר לה "תקראי אחר כך". היום באנו לסבתא והיא סיפרה לנו על ההתקנה, קראנו חוזה שבו רשום: בכל מקרה בו ירצה הקונה לבטל עסקה לאחר התקנת המוצרים, יחוייב הקונה ב50% השווי העסקה.
סעיף נוסף מהחוזה "יש אחריות ל 36 חודשים, כפוף לתנאי האחריות כמפורט בתעודת אחריות מצורפת", אבל לא נתנו שום תעודת אחריות.
אציין שאופן התשלום הוא הוראת קבע.
האם ניתן לבטל את העסקה הזו והאם לפי החוק להגנת זכויות הצרכן,סבתא שלי אמורה באמת לשלם 50% משווי העסקה?
תודה מראש
רחל
בוקר טוב,
המקרה שהינך מתארת חמור מאד ואני מתקשה להאמין שהנהלת ההוסטל נתנה ידה לגזל ולניצולם של הדיירים.
לגופו של עניין, יש לפנות אל החברה ולדרוש את ביטול ההסכם לאלתר ללא שום תנאי !!! להדגיש שהחתימו את סבתך בעורמה מבלי להסביר לה את מלוא תנאי ההתקשרות, לא עמדו בחובת גילוי נאות ואף ניצלו את מצוקתה כאישה מבוגרת.
דרשו ביטול לאלתר, שלחו העתק מהבקשה יחד עם תלונה אל המועצה הישראלית לצרכנות.
בד בבד הייתי מנסחת מכתב בוטה להנהלת ההוסטל שהעלימה עין/נתנה ידה והפקירה את הדיירים איש איש לדרכו מבלי שסייעו לדיירים לקבל החלטה מושכלת תוך נטרול השפעת לחץ במעמד המכירה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר