שלום רב,
לפני כי 4 חודשים הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
הדיון שנקבע יתקיים בעוד כחודשיים.
בשל סיבות אישיות (שאינן קשורות לתביעה) אני רוצה להגיש בקשה לדחיית הדיון למועד אחר.
- האם ניתן ומה הנוהלים?
- האם אני חייב בנימוק אותן סיבות אישיות?
- האם הבקשה לדחיית הדיון חייבת להיעשות על טופס מיוחד או גם ניתן לעשות זאת כמו שהתביעה נעשתה?
- בחיפוש באתר מצאתי טופס לדחיית דיון רק לבתי המשפט האחרים ואין טופס לדחייה לבית משפט לתביעות קטנות.
אודה על הדרכתך בעניין.
בכבוד רב,
יהודה
שלום רב,
עליך להגיש בקשה על דף רגיל בו תציין בכותרת את מס' התיק, מועד הדיון ובפני איזה שופט, רשום את פרטי הצדדים והכותרת הנה : בקשה לדחיית מועד דיון.
בבקשה עליך לנמק ולפרט מדוע הדחייה מבוקשת ועליך לתמוך בקשתך זו במידת האפשר באסמכתאות.
העתק מהבקשה לאחר הגשתה במזכירות בית המשפט יש לשלוח לנתבע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב,
את הבקשה לדחיית הדיון אני מעבירה בפקס לביהמ"ש.
האם אין ביתהמ"ש זה שמעביר העתק לנתבע?
יצוין, כי לנתבע אושר מס' פעמים לדחות את הגשת כתב ההגנה בטענות
כי בכוונתו לנסות להגיע לפשרה מבלי שפנה בכל עניין לפשרה מלבד פעם אחת
וזה היה לאחר מועד המועד שהוקצה לו להגשת כתב הגנה . בפנייתו זו ניסה להפחיד ולאיים בתביעה שכנגד מבלי שהגיש דבר.
לעניין שאלתי , אני מבקש להוסיף ולשאול האם ביתהמ"ש מחויב בתגובה באשר היא לבקשת הדחייה ואם כן תוך כמה זמן?
בברכה - יהודה
שוב שלום,
באפשרותך לפקסס את הבקשה למזכירות ביהמ"ש אני ממליצה לוודא שאכן הבקשה הגיעה באופן פיסי (אני מהדור הישן....). ממליצה למען הסר ספק להעביר את הבקשה גם לצד השני שלא יעלה טענות כאלו ואחרות.
ההחלטה האם להעביר הבקשה לתגובתו של הצד השני מסורה אך ורק לשופט ואין תשובה אחידה בעניין יש שופטים שמקבלים החלטה ללא תגובת הצד השני ואחרים שלא מקבלים החלטה טרם קבלת הצד השני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
מבקש את סליחתך אך לא הבנתי מתגובתך מה הייתה התשובה לשאלתי
וברשותך אשאל מחדש:
1. האם כבוד השופט עם קבלת בקשתי לדחיית הדיון מחויב להגיב לי על כך?
2. במידה וכן, האם המבקש מקבל על החלטתו של השופט הודעה בכתב או שעל
המבקש לפנות לבית המשפט לבירור ואם מה הוא זמן ההמתנה?
בברכה - יהודה
שוב שלום,
השופט חייב ליתן החלטה בבקשה שתגיש לדחיית מועד דיון. בית המשפט אמור להעביר לנתבע הודעה על השינוי במועד הדיון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר