שלום רב,
הגעתי לנופש בן לילה אחד בבית מלון בוטיק בצפון תל אביב עם 2 ילדיי הקטנים (בני 9 ו 6).
מטרת הנופש הייתה לנוח לנוח ולנוח ועל כן בחרתי במלון בוטיק יוקרתי ויקר.
לצערי, בשעה 6 בבוקר ילדיי ואני התעורננו למשמע קידוחים איומים, דחפורים ומכונות ומהצצה בחלון התברר לנו כי בצמוד לבית המלון ישנו אתר בניה (ויודגש כי העבודות לא החלו באותו היום כי המקום נראה כאתר בניה פעיל).
הילדים התעוררו בוכים ועצבניים, לא היה לי מה לעשות עימם בשעה כה מוקדמת ובמיוחד שהלכנו לישון בשעה מאוחרת בלילה.
כל הנופש נהרס. לא נחנו ולא נהנינו ולאורך כל היום נאלצנו לבלות מחוץ למלון בגלל הרעש האיום.
כתבתי מכתב למלון ודרשתי את כספי בחזרה.
קיבלתי תובה כי ידוע להם שבשעה 6 בבוקר החלו שיפוצים וכי הם מודעים לחוסר הנוחיות ומצטערים.
יחד עם זאת, הן הציעו לי 50% הנחה ללילה אחד בביקורי הבא...
תשובתם אינה מקובלת עליי, מאחר ואני לא בטוחה שבכלל אגיע להתארח שם שוב פעם ומלבד זאת- מדוע שהם יחליטו עבורי היכן אנפוש בכספי לאחר ששילמתי מחיר יקר ומופרז עבור לילה במלון בוטיק אשר התגלה כטעות איומה ומרה?
שאלתי היא - מה אומר החוק לגבי נושא זה?
אני לא מוכנה לקבל 50% הנחה ללילה אחד. אני סבורה כי לאור הודאת המלון כי הם מודעים לכך שבשעה 6 בבוקר החלו הקידוחים וכי הדבר מהווה מטרד- אני סבורה כי יש בידי את כל ה"ראיות" המצביעות על כך שגם המלון היה מודע לבעיה זו ולא יידע אותנו מראש.
בכוונתי להגיש תביעה וכן לפנות אל האגודה למלונאות (אם יש דבר כזה...)
אבקש לדעת היכן אני יכולה למצוא סעיף חוק ובאיזה חוק מדובר והאם יש התאחדות או אגודה למלונאות כי אני רוצה להתלונן.
תודה רבה
ליאת שלום
בהחלט מקומם.
ראשית, קיימת אגודה ושמה, אגודת המלונאות.
ולענין עצמו, לאור הכתוב, אכן נראה כי העובדה שלא יידעו אתכם לגבי מפגע המפריע לשוכני המלון מהותית הינה בעייתית ואינה תקינה. לאור זאת,נראה כי אכן ביכולתכם לדרוש את ביטול העסקה וכן פיצויים לאור אי מסירת המידע החשוב במעמד ההתקשרות. דהיינו נראה כי למעשה הטעו אתכם, בין היתר, על פי חוק הגנת הצרכן ועל פי חוק החוזים.
משכך, נראה כי אכן ביכולתך להגיש תביעה קטנה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר