בתחילת חודש נוב' האחרון הוצע לי מנוי לשלושה חודשים במחיר אטרקטיבי לירחון כלשהו. הצטרפתי לתכנית,ולא הוסבר לי שהמנוי ממשיך אחרי 3 החודשים הראשונים במחיר הרגיל. בכל מקרה,שילמתי בכרטיס דירקט שאיתו אי אפשר לעשות הוראת קבע (למיטב הבנתי). לאחר ימים ספורים קיבלתי מכתב בדואר ממערכת הירחון הנ"ל שבו מבקשים ממני לעדכן את פרטי האשראי בנוסח הבא "לאחר בדיקה במערכת המחשוב מצאנו כי כרטיס האשראי שברשותנו לא עדכני ולכן לא יכולנו לחייב אותך עבור המנוי. אנא מלא את הפרטים ע"מ שנובכל להמשיך את המנוי כסדרו" מכיוון שראיתי שהתשלום על 3 החודשים כבר שולם לא יצרתי איתם קשר,מכיוון שבתחתית הדף היה כתוב שבמידה והבעיה טופלה המכתב כמבוטל. חשוב לציין שלא מילאתי את הטופס לחידוש הפרטים וכל שכן לא שלחתי אליהם. בחודשים אח"כ העיתון המשיך להגיע,ומאחר ולא שילמתי עבורו,ניסיתי ליצור איתם קשר ללא הצלחה,ושמרתי אותו באריזתו המקורית. לפני כשלושה שבועות התקשרתי אליהם שוב,לאחר דין ודברים מסתבר שהם כן חייבו אותי מדי חודש על העיתון בתשלום מלא,זאת לאחר שלא חתמתי על שום הוראת קבע,והם עשו זאת בעזרת מס' הכרטיס דירקט שהיה להם,למרות שאין בכלל אפשרות לבצע איתו הוראות-קבע. כשסיפרתי להם על הדף שהם שלחו לי בדואר,הם התכחשו ואמרו שמעולם לא נשלח אלי טופס כזה. היום מצאתי את הדף הנ"ל במקרה.
האם הצדק איתי? כספי מגיע לי בחזרה?
יותר מכך,האם על השימוש בכספי שלא בהסכמתי,ולאחר הטעיה מכוונת (לא סופר לי שמדובר במנוי מתחדש) יש באפשרותי לתבוע אותם? תודה רבה!
שלום רב,
ניכרת אי הבנה מהסיפור שכן או שאת לא הבנת את נציגי הירחון בעניין תנאי קבלת ההטבה שלאחר שלושה חודשים את משלמת רגיל ומחוייבת לשנה או לתק' אחרת (מה שסביר שלא היה אחרת לא הייתי מכירה את פנייתך.....) או שהחברה לא הסבירה לך כדבעי ולא הציגה בפניך את תנאי העסקה כולה.
לכן ניכר שיש לך עילת תביעה כנגד החברה אך בטרם תפני לערכאה שיפוטית ממליצה לפנות בכתב אל החברה ולתאר את השתלשלות העניינים תוך שימת דגש על העובדה שמעולם לא היה גילוי נאות על תנאי העסקה והעובדה שלאחר תום שלושה חודשים תחוייבי כרגיל והעסקה לא תגיע לסיומה. מקווה שיתעשתו ויקבלו אחריות על הטעות, ההטעיה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר