קניתי מטפחות ברשת "חמסה וכסף" לאחר יום ביקשתי עליהן זיכוי כספי ואמרו לו שיורידו לי 8 אחוזים מערך הקנייה.
לקחתי זיכוי ידני שתוקפו חצי שנה. ראיתי שם בחורה שעומדת לקנות וביקשתי ממנה שתשתמש בזיכוי שלי ותיתן לי מזומן, המוכרת ראתה את זה באה ואמרה שהיא לא מוכנה בשום אופן שאדם אחר ישתמש בזיכוי חוץ ממני.
קניתי מטפחת בזיכוי וכשהגעתי הביתה ראיתי שיש בה קרע. חזרתי לחנות ואמרו לי שמכיוון שהקרע אינו בתפר אין להם מה לעשות עם זה ושאני אקח אותה חזרה. לאחר שדיברתי עם המנהל הוא אמר לי בטלפון להשאיר את המטפחת והוא ישלח אותה למעצבת עוד שלושה שבועות(!) כשהוא יהיה בחנות ורק אם תסכים הוא יחזיר לי.
האם זה חוקי להוריד 8 אחוז בהחזר כספי?
האם תוקף של חצי שנה הוא בסדר לזיכוי?
והאם הם יכולים לנהוג כך?
יצאתי בהרגשה ממש רעה.
שלום רב,
יש לבחון את מדיניות החזרת מוצרים של החנות שאמורה להיות במקום גלוי ומרכזי בחנות. ככל ובמדיניות זו יש אזכור להפחתה של 8% אזי יש לפעול בהתאם לפי המדיניות. גם בעיני הפחתה זו תמוהה ושווה בדיקה נוספת. ניתן להגיש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות שיבררו עם הרשת מה דין ההפחתה כאמור.
כל בעל עסק יכול להחליט על מועד תוקפו של זיכוי ואין בכך בעיה.
כתבי מכתב תלונה למנהל הרשת והחנות תתארי את השתלשלות העניינים ודרשי פיצוי בגין עוגמת הנפש והאכזבה מרמת השירות.
מקווה שיתעשתו ויקבלו אחריות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר