בצוואה שהשאירה סבתי ז"ל נכתב כי הבית מחולק לי ולאבי ז"ל . (אבי נפטר וחלקתו הועברה לאימי,בעתיד יחולק ככל הנראה לאחיי-2)
כיום אני מתגוררת עם בעלי וילדי בבית הפרטי של סבתי, לאחרונה ביקש ממני בעלי להוסיפו בטאבו. היות והבית קטן ,ברצוננו להוסיף יחידת דיור, בעלי מפרנס ראשי ומשכורתו משולשת משלי ,צודק מחד, ואולם לצערי אני מפחדת שבעוד מס' שנים אם חלילה לא יחזיקו נישואינו מעמד הוא יקבל חלק בבית שבמקור עבר במשפחתי.
ומאידך הוא אינו מסכים להוסיף יחידת דיור אם לא ירשם. האם עלי לרושמו? האם בכל מקרה אנו גרים בבית זה למעלה מ6 שנים גם אם נפרד לא יהיה לו חלק בבית, גם אם אינו רשום בטאבו ועל כן אין זה משנה כי בכל מקרה יקבל חלק ממנו במידה וחלילה נתגרש? אשמח לתשובה
מירי יקרה,
נראה שעליכם לראות את מכלול הנכסים אשר בבעלותכם המשותפת ולמצא את הפתרון בהסכמה. האם הבעל צפוי לקבל ירושה? האם הוא מוכן להתחייב לחלוקת הפנסיה שלו או הכנסות אחרות? נראה לי שבדאי למצא פתרון כולל וכן הייתי ממליצה בחום שתערכו בינכם הסכם ממון.
יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר