שלום רב,
בן זוגי נפטר ואנחנו חיינו ביחד במשך 10 שנים, ללא נשואים, בשלב זה קיבלתי אישור מביטוח לאומי שאני ידועה בציבור וכן אני מקבלת קיצבת שאירים, אני ובן זוגי חיינו בשכירות, לבן זוגי יש דירה שבעת הגירושים שלו נתן לגרושתו יפוי כח בלתי חוזר לגבי הדירה שהיא יכולה לעשות בה כרצונה,
(הם התגרשו לפני כ 15 שנה) גרושתו לא העבירה את הדירה עד היום על שמה, לפני כחודש בן זוגי והיא קיבלו מכתב מעו"ד כי יש חוב למנהל, גרושתו לא מוכנה לשלם את החוב מה עלי לעשות האם אני צריכה לשלם?
שאלה נוספת בנוגע לדירה למרות שיש יפוי כוח בלתי חוזר האם יש לי גם חלק בדירה שמתייחס לעיזבון ( דבר נוסף ששכחתי לציין כי היגשתי בקשה לצו ירושה) עדין לא קיבלתי תשובה.
ועוד דבר לבן זוגי יש 3 ילדים שכולם בוגרים.
תודה מראש
בר, אם החוב נוצר לאחר שבן זוגך נתן לגרושתו יפ"כ ב"ח, אזי אינך צריכה לשלם את החוב. פשוט תשלחי למינהל מכתב עם צילום של יפוי הכח ובו תודיעי להם שהדירה הועברה לגרושתו בשנת ____. הדירה הועברה לפני פטירת בן זוגך ולכן היא לא חק מהעזבון, המשמעות היא שלך וליורשים האחרים אין חלק בה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר