מוניתי בצוואת הוריי בצורה הכי מפורשת כמנהל עיזבון. אבי נפטר. אמי בחיים אך היא סיעודית לחלוטין, סובלת מדימנסיה חמורה, ועל כך יש מסמכים, והיא נסעדת ע"י עובדת זרה.
מאז פטירת אבי חלפו 10 שנה. אני מנהל את כספי אמי מאז, ומתחזק את צרכיה הרבים. אחותי המתגוררת בחו"ל "התעוררה" יום אחד ומבקשת ליצור שיתוף בניהול החשבון, עד כדי כך שתקנה מקנדה מצרכים, כדי שתהיה לה הזכות לכרטיס אשראי.
אני חש בחוסר תום הלב, ואני שואל: האם מתוקף המינוי שקיבלתי בצוואה כמנהל עיזבון אפשר להסיק כי כוונת הוריי הייתה שאנהל את כספם במצב הדורש בעצם אפוטרופסות.
או לחלופין: אם אבקש אפוטרופסות יחיד - בטיעונים מושכלים - האם יש לי סיכוי לזכות גם אם אחותי תתנגד?
דרור, חסרה אינפורמציה בשאלתך, אולם נראה כי עליך לבקש להתמנות כאפוטרופוס לגוף ולרכוש של אמך. בהחלט סיכוי רב שביהמ"ש ימנה אותך גם אם אחותך תתנגד (תלוי מה טעמיה ונימוקיה לכך). ניהול העיזבון קשור לעזבון של אביך בלבד, לכספים שהם חלק מעזבונו. בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר