הורי אבי נפטרו לפני 8 שנים, והשאירו צוואה כי רכושם יחולק שווה בשווה בין 3 הילדים שלהם.
אבי ואחיו (אחיו גרים בחו"ל) לא עשו כל פעולה לקיום צו הירושה (אבי היה רשום כשותף לחשבונות הבנק שלהם עוד בחייו, קימות גם 2 דירות בבעלות הוריו, שני אחיו נטשו את הארץ לפני 20 שנה ולא היו בקשר עם הוריהם מלבד שיחות טלפון ספורות לאורך השנים).
למרות הפצרות - אבי מסרב לטפל בעניין, אחיו לא מגלים עניין בעזבון ("קטן" עליהם ולא שווה כנראה את הבירוקרטיה מבחינתם), והוא לקח את כל העזבון באופן לא רישמי לרשותו (אחיו התעלמו, לא ניתן מעולם אישור שלהם, אבל עד כה הם לא ביקשו את הכסף).
כמובן ככל שעובר הזמן מטשטש מגבול בן רכוש הוריו לרכוש אבי, הכסף כבר מעורבב, והדירות מושכרות כשהוא לוקח את השכירות כמו גם משלם מחשבונו האישי הוצאות תיקונים וכו'.
הוא ואחיו כבר מעל גיל 70 ולכן שאלתי היא, האם יש שעון חו"ל לקיום צו הירושה? האם במידה ואבי לא יטפל בעניין בחייו יכול הדבר להשפיע בהורשת הרכוש בעתיד לי ולאחיי?
אלי, העניין מורכב ולהלן ההסבר:
1) מומלץ מאוד לטפל בצו קיום הצוואה כבר עכשיו שכן אחרי פטירת אביך חו"ח, תיאלץ לאתר את כל ילדיהם של דודיך, הדבר יהיה הרבה יותר מורכב מבחינה מעשית ולפיכך, לא כדאי לדחות זאת.
2) רעיון נוסף, אולי דודיך אשר אינם מתעניינים בצוואה יסכימו להסתלק לטובת אביך מהצוואה.
3) יודגש כי אביך מסתכן כי דודיך יכולים לתבוע את חלקם בעיזבון.
4) שימשיך לשמור על הפרדה בכספים - אלו לא כספיו והוא לא יכול לנהוג בהם מנהג בעלים.
5) לטעמי, עליך לגשת לייעוץ כבר עכשיו כי בסוף התיק "יפול" עליך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
אבי משכיר את הדירות של הוריו כאשר חוזה השכירות נושא את שמו, האם המשמעות שהדיירים גרים בדירות ללא חוזה חוקי? (כלומר עשויות להיות בעיות אם יסרבו להתפנות יום אחד?). הוא סבור כי ייפוי כוח שניתן לו על ידם עדיין בתוקף, עד כמה שידוע לי ייפוי כוח כזה פג תוקפו עם מות מייפה הכוח.
כמו כן - מה הדין של חשבון בנק שהוא רשום כשותף יחד עם הוריו (למרות שהכסף שהופקד לחשבון היה של הוריו), האם כסף בכזה חשבון שייך לו או שיש לחלק את הכסף באופן כלשהו עם היורשים האחרים? אבי סבור שהכסף שלו שכן הוא רשום כבעלים, לא ברור לי מדוע הבנק מאפשר לו להמשיך להפעיל את החשבון, זה חוקי?
אני מתקשה לפעול להסדיר את התיק שכן הוא אינו משתף פעולה, שלא לדבר על זה שהוא אפילו אינו מוכן להכין צוואה לעצמו או לרשום איפה בכלל הכספים נמצאים. כל ניסיון שלי לבקש ממנו לנהוג באחריות נהדף כי זה איננו ענייני.
להלן תשובתי:
1) האם הבנק מודע לכך שהוריו נפטרו?
2) כל יפוי כח, למעט יפוי כח בלתי חוזר, פוקע כאשר מייפה הכח נפטר, לכן כל פעולה על בסיסו של יפוי הכח למעשה, אינה חוקית, יש בכך משום הטעייה של הצד השני.
3) הכספים של סביך אינם שייכים לאביך אולם, אם תוגש נגדו תביעה, הוא יוכל לטעון שהיות שהוא שותף בחשבון (להבדיל ממיופה כח), הכספים שייכים לו. רוב הסיכויים שהטענה תידחה.
4) עצה פרקטית: תדאג שיהיה לך העתק מכל המסמכים ותנסה לשכנע אותו לגשת להתייעץ עם עו"ד.
5) לגבי הדיירים בדירות, אם הם יסרבו להתפנות אביך יכול לתבוע אותם מתוקף היותו אחד היורשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר