שלום רב!
דודה שלי נפטרה לפני חצי שנה - לא היו לה ילדים ובעלה גם נפטר לפני כמה שנים. יש לה אח עם המשפחה שלו באירופה, אני ועוד חברה טובה שבזמנו אמרה שמשאירה לכל אחד משהו...לא שאלנו מה וכמה..אבל אני חושבת שהשאירה לי גם משהו מהכסף שלה...לפני המוות היתה מאוד חולה ולא יכלה לנהל את החשבונות שלה ולקחו לה אופוטרופוס...עכשיו שהיא לא איתנו...אף אחד לא יודע מה קורה עם כל הרכוש שלה, עם חשבונות שלה ועם תכשיתים שלה...בואי נגיד שלא נידע בקשר לתכשיתים, אבל כסף בבנק כן היו לה...ולא בבנק אחד...
השאלה: תוך כמה זמן אחרי מוות צוואה נכנסת לפועל? ואם לא עשתה צוואה - אז מה קורה עם כל הכסף שלה? ( כי היתה לא בסדר ולא מסרה לאף אחד האם עשתה משהו באמת...) ואם כן עשתה והשאירה לי משהו איך אני אמורה לדעת שכן מגיע לי משהו?...
יכול להיות שאם לא הודיעו לי כלום תוך חצי שנה אז...לא השאירוה לי שום דבר?
בתודה מראש!
נטלי
נטלי, יש לי מס' עצות:
1) תפני בכתב לאפוטרופוס שלה ותבקשי את פרטי הנכסים וחשבונות הבנק שלה.
2) תפני לרשם לענייני ירושה באיזור מגוריה יחד עם תעודת פטירה (או אפילו מס' ת"ז שלה) ותבררי אם היא הפקידה צוואה. את יכולה גם דרך האתר שלו באינטרנט.
3) אם אין צוואה, את זכאית לרשת אותה על פי דין ולכן עליך להגיש בקשה למתן צו ירושה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
לעו"ד הילי חן כהן שלום רב!
תודה רבה עבור תשובתך המהירה!
ועוד כמה שאלות בבקשה:
יתנו לי ברשם לעניניי ירושה אינפורמציה בקשר לצוואה?
אני לא אצטרך להוכיח מי אני - אפשר בטלפון לברר באם השאירה צוואה בכלל? אם את אומרת אפשר דרך האתר שלהם לברר אז...נראה לי שאין בעיה...מה האתר שלהם...איך אפשר לברר?
2) אם אין צוואה...למה אני זכאית לרשת אותה...חוץ ממני יש לה אח ואחינים...( אולי כבר עשו את הכל...)
3) אופוטרופוס יכול לסרב לתת פרטי חשבונות הבנק...כי גם שהיתה בחיים לא הסכימו לדבר עם אף אחד...מה אפשר לעשות בנידון?
בתודה שוב!
נטלי
1. דרך גוגל תוכלי למצוא את כתובת האתר של הרשם לענייני ירושה.
2. דודתך היא אחות של אחד מהוריך. אם הוא נפטר, את חליפתו דהיינו באה במקומו ולכן את ויתר הצאצאים נחשבים ליורשים על פי דין.
3. ראשית, תפני לאפוטרופוס לברר אם ידוע לו אודות צוואה שלה ומכאן תתקדמי.
תוך כמה זמן ( במקרה וכן יש צוואה ) יכולים לפנות אלי ( מי פונה? עו"ד שלה?...) - אם עברה כבר חצי שנה ועד עכשיו לא שמעתי שום דבר ואף אחד - מה ז"א?
איך זה נעשה בד"כ אם יש צוואה? מתקשרים ומזמינים לפגישה עם עו"ד?
תודה לך!!!
את מאוד עוזרת!
1. לא בטוח שעוה"ד שלה יודע על כך שהיא נפטרה.
2. בדרך כלל, היורשים הפוטנציאלים (שאת אחת מהם) יוזמים הליך של בקשת צו ירושה או בקשה למתן צו לקיום צוואה (במקרה שיש צוואה).
3. לכן, הצעתי לך היא בשלב הראשון לברר באמצעות הרשם לענייני ירושה, האפוטרופוס שלה, עוה"ד שלה אם היא עשתה צוואה.
אם התשובה שלילית, תגישי בקשה לצו ירושה.
להילי חן כהן !
סליחה על כ"כ הרבה שאלות, אבל..זו הפעם הראשונה שלי ואינני מבינה כלום וצוואה וצוי ירושה...
אם יש צוואה ואני מופעיה בה...האם המשפחתו של האח שלה יכולה לעקוף אותי ולקחת את הכל?
ו...אופוטרופוס לא מודיע לעו"ד שבן אדם נפטר?
לפני כמה זמן כבר ניסיתי לדבר עם אופוטרופוס...סירבה למסור אינפורמציה....
את שואלת אותי אם אנשים יכולים לרמות - התשובה היא שכן.
לא ברור לי למה האפוטרופא סירבה למסור לך מידע.
נסנסתי לאתר רשם לענייני ירושה וכתוב כך:
הרשם לענינני ירושה - ירושלים
מספר תיק - כתוב מספר
מספר בקשה - כתוב 2
סוג בקשה - תיקון טעות סופר
ת.ז. - יש מספר של הדודה
שם מנוח: שם הדודה שלי
ועוד שורה:
הרשם לענינני ירושה - ירושלים
מספר תיק - כתוב מספר
מספר בקשה - כתוב 1
סוג בקשה - קיום צוואה
ת.ז. - יש מספר של הדודה
שם מנוח: שם הדודה שלי
מה זה יכול להיות???
זה אומר שהוגשה בקשה למתן צו קיום צוואה. תבררי מי הגיש את הבקשה לצו קיום צוואה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
מה עלי לעשות? גם להגיש? איך להגיש? ראיתי גם שם של עו"ד שמטפל בבקשה שלו....זה אותו עו"ד שעשה צוואה בד"כ או מישהו אחר?
איך ניתן להגיש בקשה למתן צו קיום צוואה?
האם זה אומר שצוואה כן קיים?
זה אומר שקיימת צוואה. גשי למשרד של עורך הדין ותבקשי לראות את הצוואה או שתפני לאח שלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
זה כנראה העורך דין שאצלו הצוואה?
אני לא יודעת לאיזה עו"ד לפנות...האם לעו"ד שמטפל באחיה?
תודה...סליחה שאני שואלת כ"כ הרבה שאלות....את נהדרת!
ז"א שאצלו הצוואה? לעו"ד שמופיע בבקשה של האח...אם כך...אז את מאוד מאוד עזרת לי....אני מודה לך מכל הלב...אם אצטרך עוד ברורים ויעוצים אפנה אליך...בסדר?
בתודה!!!
שמחה שעזרתי.
הנני להזכיר כי הפורום נועד לתת תשובות כלליות ואין להסתמך על המידע הניתן בפורום. הוא אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני ויסודי.
רק לא ידעתי אצל איזה עורך דין צוואה....בעזרתך נכנסתי לאתר רשם ירושה וראיתי את כל האינפורמציה כולל שם של עורך דין...האח של הדודה ידע את השם של עורך דין ואני לא...הוא לא היה אומר לי...( אין לי קשר עימו...)
אני מקוה שזה עורך הדין שהיא עשתה צוואה אצלו!
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר