לעו"ד הילי חן כהן שלום רב!
1) באתר הרשם הירושה אני יכולה לראות כל מי שפנה לבקשת צו ירושה של המנוח?
כל מי שפונה באופן רשמי מופיע באתר?
או שמופעים באתר רק אנשים שרשומים בירושה של המנוח ופנו לקבלת צו ירושה?
אולי הסברתי את עצמי לא כ"כ ברור?
בקצור...כתבתי לך כבר שהדודה שלי נפטרה לפני חצי שנה ואנני יודעת באם אני רשומה בצוואתה...באתר רשם הירושה נכנסתי לפני מספר ת.ז. שלה וראיתי שהאח שלה מופיע שם ופתחו לו תיק....מה זה אומר? שהוא כן רשום בצוותה? או אפשר לפנות לעו"ד ולפתוח תיק בקשת צו ירושה אפילו שלא יודע באם אתה מופיעה בצוואה או לא?
בנתיים מופיע השם רק של האח שלה...ורק על שמו יש תיק...
באם זה אומר שרק אותו היא רשמה בצוואתה? או שאחרים פשוט עדיין לא פנו לעו"ד? אני מתכוונת אם עוד משהו יפנה ( לשמלש אני...) אז...גם את הפרטים שלי יהיו באתר ?
בתודה מראש! שבת שלום!
נטלי
נטלי, יורש אחד פונה בשם כל היורשים והוא רשום מבחינה פורמלית כ"מבקש", לא נובע מכך שהוא היורש היחיד או יורש בכלל, כי גם צד מעוניין יכול לפנות. התנגדות לצוואה צריך להגיש תוך 14 יום וכדאי לך להזדרז.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
ו...14 יום ממה? בתודה...
14 יום מיום פרסום הבקשה בעיתון. לצורך הגשת התנגדות מומלץ לפנות לעו"ד או - את יכולה לקרוא את חוק הירושה ותקנות הירושה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
באתר רשם הירושה כתוב:
תאריך פרסום בעיתון ידיעות: 09.05.10 וזה רק 3 חודשים אחרי שנפטרה...
תאריך סגירה: 09.08.10...זה כבר חצי שנה אחר המוות...
אז..כבר מאוחר להגיש?
תודה....
לפעמים אפשר להגיש תביעה לביטול צו קיום צוואה, וגם לבקש הארכת מועד להגיש להתנגדות.
בהמשך לתובתך אני מבינה ש...למשל אחד מהמשפחה שהמנוחה יכול לפנות בשם של כל המשפחה ( האח + שני הבנים שלו...ו|מבקש" יכול להיות לבד מטעם המשפחה...אבל אם יש עוד משהו שלא קשור למשחתה של המנוחה...( סתם חברה, שכנה...שהיא בואי נגיד עשתה גם אותם היורשים שלה...) ו...הם יפנו לקבל את החלק שלהם גם....אז גם יהיה ניתן לראות אותם באתר ( אם יפתחו להם תיקים )?
זה מה אני מעוניינת לבדוק...
תודה
אני מתכוונת...שאני רואה באתר את השם של קרוב המשפחה של המנוחהמ שכנראה פונה בשם של כל המשפחה ( אחים, בנים...) ויש עוד כמה אנשים שהם לא במשפחה...שלא ידוע כן או לא קבלו את הירושה ( אבל בזמנו רצתה לרשום אותם בצוואתה...)
כלומר...אם משהו מהם גם יפנה לקבל ירושה...אפשר יהיה לראות אותם גם רשומים באתר רשם הירושה?
מקוה שעכישו הסברתי את עצמי יותר ברור...
סליחה...אני מצטערת על "הבלבול"...
גם אם יש 10 יורשים, רק יורש אחד מגיש את הבקשה למתן צו קיום צוואה. המבקש מודיע לכל היורשים האחרים בכתב על כך שהם יורשים של המנוחה.
במילים אחרות, לא מוגשות מס' בקשות לגבי עזבונו של אותו אדם שנפטר. אני לא יודעת מה את רואה באתר של הרשם, אבל את רואה, כנראה, את הפרטים של המבקש וזה לא אומר שהוא היורש היחיד.
אבל...לא ברור לי...איך הוא יכול לייצג את יורשים אחרים שלא במשפחה שלו...את המשפחה שלו - זה ברור...הוא מייצג את כולם, אבל...איך הוא יכול להודיע לאנשים זרים והם גם היורשים...? הוא יכול לפנות לאנשים לפי הצוואה אם הם מופעים בה??
מוטלת עליו החובה לפנות לכל היורשים שרשומים בצוואה. הוא שולח מכתבים בדואר רשום. מה כל כך קשה בזה ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר