ראשית, תודה על המענה המהיר.
כתבתי את הבעיה בקיצור, ויש בידי פרטים שאוכל להוסיף, פשוט תשאלי מה את רוצה לדעת ואני אשיב לך על כל הפרטים הידועים לי.
פניתי אליכם כדי שתתנו לי יעוץ ראשוני או הדרכה כיצד עלי להמשיך ולטפל בעניין. אני מקווה שתוכלי כעו"ד
וכאחת ממנהלי הפורום ליעץ או להדריך אותי בטרם תשלחי אותי ליעוץ עם עו"ד .
תודה מקרב לב.
הדבר הכי דחוף כרגע הוא לדאוג לרשום את הדירה על שם יורשי אחותך ובעלה המנוחים, תנסה באמצעות עורך הדין שעשה את העיסקה. תברר עם משפחתו של בעלה ז"ל. האם רשומה הערת אזהרה לטובתם? עובדה שהעירייה ידעה על צו הירושה ועל כך שהדירה שייכת לאחותך אפילו שאחותך לא רשומה פורמלית.
כשאת רוצה את יודעת להשיב תשובות לעניין.
ושוב תודה.
אנסה לטפל בעניין בדרך שיעצת לי, בטרם אערב עו"ד.
יש לי רעיון איך להשיג את החוזה לרכישה/שכירות הדירה של אחותי המנוחה. רק אם את יכולה לאשר לי אם הרעיון הוא טוב ובר ביצוע.
ובכן ידוע כי העברת חשבון הארנונה בעירייה כרוך (עד כמה שידוע לי, אבל לא בהכרח)במסירת חוזה רכישה או שכירות לעירייה וכך החשבון והחיובים עוברים לבעל החשבון החדש.
יתכן ואפנה לעיריית קרית ביאליק כדי שיתנו העתקים מהחוזה,כך אדע אם הדירה נרכשה ומי העו"ד שטיפל בעסקה וכו' ... ובא לציון גואל.
אולם יתכן ואקבל תשובה כי אין בידם את החוזה (לא שומרים כל כך הרבה זמן) או לא נמסר חוזה כלשהו.
כמו כן אוכל לבקש פרטי חשבון בנק שבו התקבלו תשלומים עבור העירייה ,ואוכל לבדוק אם יש כסף בחשבון.
אולם כאמור הם יכולים לדחות אותי בטענה כי אין בידם מסמך כלשהו המעיד על רכישת הדירה וכן יסרבו לתת לי פרטים כלשהם.
האם אני יכול לאלץ אותם (הרי הם מגישים כנגד אימי תביעה לתשלום כל המיסים מאז שאחותי המנוחה נפטרה).
אבקש תשובה מהירה ועניינית בהקדם האפשרי.
תודה
מאיר
קודם כל אתה צודק. לטעמי, תגיע לעירייה עם נסח טאבו המראה כי הדירה לא רשומה על שם אחותך ותשאל אותם מהיכן הם יודעים שהדירה שייכת לאחותך. אם יש בידם חוזה מכר, אין שום סיבה להסתיר אותו מבפניך. שמות המוכרים רשומים בנסח טאבו וכך אתה יכול לאתר אותם ולהגיע לעורך הדין שעשה את העסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר