שלום,
אבי נפטר לפני 3.5 שנים, כאשר הרכוש העיקרי אותו השאיר הוא דירה אותה רכש עם אשתו השניה לפני כ-7 שנים.
במסגרת קיום צו הירושה של אבי, החלטנו שאשתו של אבי תשלם לי עבור החלק שמגיע לי על פי חוק (25%) ממחיר הדירה.
לטענת אשתו של אבי, לצורך חישוב שווי הדירה יש להחסיר ממחיר הדירה מספר סכומים:
1. הלואה שעדיין קיימת על הדירה.
2. קרן השתלמות וקופת גמל שהיו רשומים על שמה והיא פדתה אותם לצורך רכישת הדירה.
3. סכום כסף אותו קיבלו אבי ואשתו בעת רכישת הדירה.
האם אכן יש להחסיר את הסכומים ממחיר הדירה לצורך החישוב ?
מיכה, אני מסייגת מראש את תשובתי כי חסרים פרטים. באשר למשכנתא, במידה והיא לא נתבטלה במותו של אביך ז"ל עקב כיסוי ביטוח חיים שהבנק דורש, אזי יש לקזז רק 25% מסכום יתרת החוב כי זה החלק הנמכר. באשר לסכומים האחרים, לטעמי אין כל מקום לקזז אותם היות והכספים ששימשו למימון הדירה לא רלבנטים כיום. אתה יורש של דירה, אתה לא קונה דירה או לא מוכר דירה שרכשת, ולכן מקורות המימון לא מעניינים אותך. תוכל לטעון שקרן ההשתלמות וקופת הגמל שימשו למימון רכישת מחצית הדירה שעל שם אישתו של אביך ז"ל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
תודה על תשובתך המפורטת.
למרות שסעיף 3 כלול במקורות המימון והסברת שאין זה רלוונטי כיום, אני רוצה להבהיר שסכום זה התקבל מאמא של אשתו של אבי. האם יש להתחשב בו לצורך החישוב?
אין לכך תשובה חד משמעית. זה תלוי בכם ובהחלטתכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר