זהו תקציר הסיפור במשפחתנו:
לאבא שלי היה אח שנפטר לפני 15 שנה. אלמנתנו נפטרה לפני מספר חודשים. לא היו להם ילדים והיא לא נישאה בשנית. כיוון שהיא לא נאותה להיות עם אבא שלי בקשר בשנים האחרונות, נודע לנו דבר מותה לפני מספר ימים בעליה השנתית לקבר האח. אין לנו מידע מה עלה בגורל העיזבון וידוע כי היה עזבון. אנו משערים כי העזבון עבר לאחותה של האלמנה.
אגב - בעבר סוכם בע"פ עם הורי האלמנה כי סיום מן הימים תהיה חלוקה בין שתי המשפחות (אין עדות בכתב).
האם אנו זכאים לחצי מן העזבון?
כיצד עלינו לפעול?
איפה הייתם 15 שנה ? ידוע לכם אם ניתן צו קיום צוואה או צו ירושה בגין עזבונו של אחיו ז"ל של אביך ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
האלמנה לא הסכימה לשמר את הקשר עם משפחתנו למרות ניסיונות הורי.
לגבי השאלה השניה - לא ידוע לנו כלום. איך מבררים את זה?
תשלוח לרשם לענייני ירושה אזור מגוריכם אי מייל עם הפרטים של האח נפטר (שם + מס' תעודת זהות) ותשאלו אם ניתן בעניינו צו ירושה או צו קיום צוואה. אגב, לא התכוונתי לסיבה בגינה לא הייתם בקשר עם האלמנה אלא התכוונתי לכך שלא עמדתם על זכויותיכם כיורשים מייד אחרי שנפטר. הרי בהיעדר צוואה המורה אחרת, אביך הוא יורש על פי דין של אחיו. אביך אינו יורש על פי דין של של האלמנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
מאבי נאמר לי כעת כי לאחר שהאח נפטר האלמנה לא יכלה להוציא כספים ומשפחתה לחצה שיחתום על על ויתור בכדי שתוכל להמשיך לתפקד. עוד סוכם עם הורי האלמנה (אם כי בעל פה) כי לאחר מות האלמנה תחולק הירושה שווה בשווה בין שני הצדדים. אבי חתם על ויתור בתום לב ובכדי שיוקל לאלמנה בהמשך דרכה. כעת שהיא נפטרה אנו מעוניינים בחלוקה של הרכוש.
האם ניתן לעשות עם זה משהו?
טוב, מאוחר מידי. חבל שאביך לא התייעץ עם עו"ד לאחר שאחיו נפטר כי אין שום קשר בין חתימתו על הסתלקות מחלקו בעיזבון ליכולת למשוך כספים. אם האלמנה לא עשתה צוואה, אזי אביך אינו יורש שלה. ההסכם בין אביך והורי האלמנה אינו תופס על פי החוק. בכל מקרה, תשובותי אינן במקום ייעוץ פרטני עם עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר