אחי קיבל בירושה את הבית של ההורים,(הבית שגם אני נולדתי וגדלתי שם-ועדיין גרה שם)אני ואימי ז"ל גרנו בחלק אחד של הבית-עם כניסה נפרדת-אמא לבינתיים נפטרה-ואני ממשיכה לגור בחלק מהבית-אחי עומד להתגרש-מה דינו של החלק שאני גרה בו? האם אני לא נחשבת כדיירת מוגנת(האם בחלוקת רכוש-יש לאחי את הזכות לכלול את החלק שלי בחלוקה עם אשתו?
אציין אני נולדתי שם ואני גרה שם מזה 52 שנים.(אני רווקה)
אתי, אינך נחשבת לדיירת מוגנת. כדי לענות על יתר שאלותייך צריך לראות נסח טאבו. האם אמך לא הורישה לך דבר בצוואתה? האם לא הסדירה את המשך מגורייך בבית?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
הוריי ז"ל הורישו את הבית לאחי בעודם בחיים,וקיבלו הבטחה מאחי לא להוציא אותי משם לעולם(כל עוד אני לא נשואה)בעיקר בשל כך שאני סעדתי את אמא שהיתה אחר ארוע מוחי(אין צורך לפרט מה עוברים בני משפחה שמטפלים בהורים לאחר ארוע מוחי קשה).ואכן אחי מקיים את הבטחתו לאמי ז"ל ,ואני גרה שם בשקט ובשלווה.בכלל לאמא שלי ז"ל זה היה מובן שאני אמשיך לגור שם (אני גרה עדיין בחדר שלי מתקופת הילדות)למה אמא ז"ל היתה צריכה בכלל להסדיר את המשך מגוריי?
היות והבית לא רשום על שמך, היה הכרחי להסדיר את זכותך למגורים בבית בצוואה. אחרת, ניתן לפנות אותך מהבית. לא ברור לי למה הורייך הורישו רק לאחיך ולא ציוו לך לפחות את זכות המגורים. עכשיו את תלויה בטוב ליבו של אחיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר