אורנה והילי שלום, קיבלתי הודעה מממשרד האפוטרופוס ש"יתכן ואני יורש של בת דודתה" של אמי ז"ל שנפטרה בשנת 85 (לפני 25 שנה!) הם הגיעו אל אמי על פי מסמכים שהיו ברשותם, אך אמי ז"ל נפטרה לפני 22 שנה ודרך משרד הפנים הם הגיעו אלי. הגשתי בקשה לקבלת צו ירושה, ותשובת ב"כ היועמ"ש היא שעלי להביא תעודות פטירה של הוריה של המנוחה למרות שהם נפטרו בחו"ל במקום לא ידוע, לפני 40 ו 50 שנה לפחות (המנוחה ילידת 1907 והוריה כנראה ילידי 1880) ואין לי דרך למצוא את מקום פטירתם. הם גם ביקשו תצהיר של צד ג' לגבי הקשר המשפחתי למרות שכל הדור הזה כבר הלך לעולמו ואין איש בארץ או בחו"ל שניתן לקבל ממנו תצהיר כזה.בפגישה אישת עמהם הם תבעו מינימום דו"ח גניאולוגי או אישור של שלטונות מדינה כלשהי שלא נותרו בני משפחה בחיים, בארץ ובחו"ל.רק בתנאי כזה אקבל צו ירושה.
אגב, ברשותי מסמך של החברה קדישא שאמי ז"ל היתה זו שזיהתה את גופתה של המנוחה בשנת 85 וחתמה בשמה ובחתימת ידה בכתב יד.
האם דרישות האפוט' הגיוניות?
משה
בת כמה היתה המנוחה בפטירתה ? אם היא היתה מבוגרת אזי זה לא הגיוני שהוריה בין החיים ותשובה זו תספק את האפוטרופוס הכללי. לגבי תצהיר של אדם שמכיר אתכם, לא נראה לי שיוותרו לך על תצהיר כזה. המסמך מחברת קדישא אמור לעזור. תנסה להיעזר בבית התפוצות כדי להוכיח את הקירבה המשפחתית וכיו"ב. כדאי שעו"ד ייצג אותך כי אחרת הירושה תרד לטימיון!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר