זה לא בדיוק חלוקה בין יורשים, אלא פשרה ולכל אחד אחוזים אחרים ממכירת הנכס. אני רוצה למכור לפי הערכת שמאי וצד אחד רוצה לפי ערך שוק. ואם אני אצליח לשלם להם עבור החלק שלהם, לפי ערך שוק זה לא ריאלי כי זה עתידי ולא מציאותי. מה עושים במקרה כזה. תודה.
בפניה הקודמת רשמת כי "בהסכם פשרה נקבע שהנכס ימכר והתמורה תחולק לפי רשימה של יורשים"
במצב דברים זה, אני סבורה כי ביהמ"ש התכוון למכירה לפי שווי שוק. קרי, מחיר של קונה מרצון למוכר מרצון, אשר נקבע על ידי כוחות ההיצע והביקוש הפועלים בשוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
מבחינה אופרטיבית לא יכולה להתבצע מכירה לפי ערך שוק, כי אתה מבקש לרכוש את הנכס ולא צד ג'. על כן, וכדרך המלך, ניתן להתבסס על שתי הערכות שמאי שונות ולמצוא את האיזון בינהם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
