ההורים נפטרו בסמיכות. האם ניתן לעשות הסכם חלוקת עיזבון של אבא ואמא יחד, כשיורש אחד אינו יורש של האמא [הוא לא יורש בצוואה שהשאירה] אלא רק יורש מכח הדין של ירושה של האבא. יורש אחד של שני ההורים מסרב כלל להשתתף בהסכם חלוקת העיזבון. האם יתר היורשים יכולים לכרות הסכם חלוקת עזבון ביניהם כשיש יורש אחד רק של האבא?
חרף העובדה שההורים נפטרו בסמיכות יש להוציא צו ירושה/צו קיום צוואה לכל אחד מהם, לראות מי היורשים על פי דין ולערוך הסכם. ככל שמי מהיורשים אינו מעוניין בהסכם, לא ניתן לערכו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה