סעיף 7 לחוק הירושה קובע כי הסכם חלוקת עיזובן בו קטין מחליט להעביר את חלקו צריך לקבל את אישורו של בית המשפט. מה הוא הדין בנוגע להסכם חלוקת עיזבון אשר, באופן המוסכם על הצדדים, משנה את הוראות הצוואה (חלקו של הקטין בהסכם לא משתנה). האם צריך לכך את אישורו של בית המשפט?
בכל מקום בו מעורב קטין, יש צורך בהתערבות בית המשפט.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה