ידוע לי שבשנת 1981 בוטל מס העיזבון בארץ. עם זאת ברצוני לברר שאלה היפותטית. היה וממשלת ישראל תחליט על החזרת מס העיזבון - האם הוא יוחל גם על הקצבה שמקבלים נכי המלחמה בנאצים, (ע"פ החוק משנת תשי"ד-1954), או שהגרמנים מנעו הטלת מס זה על כספי השילומים? (כשם שאסור לקחת מס הכנסה על הריבית של כספי השילומים). תודה על תשובתך.
אין לי מושג. במדינת ישראל הכל אפשרי!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה