הורי היו שותפים בחשבון בנק אבי נפטר, אימי נותרה בחשבון, שנקרא על שמה ובתוספת יורשי עזבון ושם אבי. אנחנו שתי אחיות יורשות גם את אבי יחד עם אימי. עד עתה לא הבאנו תעודת פטירה של אבי לבנק. שאלתי האם במצב הזה אנחנו בפועל נחשבות כבעלות חשבון בנק זה? כלומר כמחזיקות חשבון בנק שני לחשבון רגיל שיש לכל אחת מאתנו לבד? או שעד שלא מביאים צו ירושה, ורושמים את היורשות במפורש בחשבון יחד עם אימי זה לא רשמי. למשל אם יש סכנה לעיקול עלי אישית האם יכולים לבוא לחשבון אימי עם עזבון אבי ולעקל אותו גם בגללי אפילו שאיני רשומה בו עדין אלא כפי שציינת רשום שהחשבון על שם אימי ועסבון אבי. ? אם כן אני שותפה בפועל ויכולים לעקל גם מחשבון אימי, האם כדאי לי להביא את צו ירושה ואז לצאת מהחשבון יחד עם אחותי ולהשאיר רק את אימי לבד? רב תודות.
העובדה שאתן יורשות האב המנוח אינן מקנות לכן "בעלות" בחשבון הבנק אלא את הזכות לקבל את חלקכן מתוך חלקו של האב בחשבונות הבנק ולכן לא ניתן להטיל עיקול על חשבון הבנק ואולם אין מניעה כי נושים יפעלו להחזר חובך מתוך חלקך בעיזבון
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה