האם במסגרת סמכויותיו, יכול מנהל עיזבון (מינוי בית המשפט) לחלק כספים נזילים העומדים בחשבון הנאמנות, (זאת כמובן לאחר קבלת צו ירושה). מבלי לבקש ולקבל אישור מבית המשפט? אם כך, מה משך הזמן הסביר לביצוע הפעולה, בהינתן כי אין כל חובות ותביעות העומדות בפני העיזבון מזה שלוש שנים? האם המנעות מנהל העיזבון, מלעשות כך, לאורך זמן ממושך, (שנים) תוך התעלמות מפניות היורשים שכך יעשה, היא עילה לדאגה בקרב היורשים?
אם נראה שהמנהל מתעכב ללא סיבה ולא נעשת חלוקת הכספים למרות שלא נראה שיש סיבה לעיכוב, כדאי לפנות לבימ"ש
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה