לפי תקנות עירית כפר-סבא יש פטור מארנונה לדירה ריקה. לאחר פטירתה של אימי, נותרה דירתה ריקה במשך 4 חודשים עד שהושכרה. צו ירושה ניתן חמישה חודשים לאחר פטירת אימי. העיריה טוענת שמקרה זה אין פטור מארנונה מאחר ואין לה למי לתת את הפטור: אימי כבר לא בעלת הדירה ואנחנו, הילדים טרם ירשנו את הדירה. האם העיריה פועלת על פי החוק?
לא נראה לי שהעירייה צודקת, גם קודם לצו ירושה העיזבון שייך ליורשים, ע"פ ההגיון של העיריה באותה מידה, אין לה כביכול ממי לדרוש את הארנונה שכן הדירה לא שייכת לאיש, אא"כ תראה לכם העירייה הוראה ספציפית המאשרת את טענתה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה